Η Alfa Romeo περνά στην αντεπίθεση –Όλα τα νέα μοντέλα που περιμένουμε

Alfa Romeo Tonale

Οι Ιταλοί είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, περνώντας στην αντεπίθεση με μια σειρά νέων και άκρως ανταγωνιστικών μοντέλων.

Τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα ευελπιστεί να αποκτήσει η Alfa Romeo μέσα στην επόμενη πενταετία, ξεδιπλώνοντας στην Ευρώπη μια πλήρη γκάμα νέων μοντέλων.

Η αντεπίθεση της Alfa Romeo πρόκειται να κορυφωθεί το 2027, όταν η μιλανέζικη φίρμα θα έχει ολοκληρώσει τη μετάβασή της στη νέα, ηλεκτρική πραγματικότητα.

Μέχρι τότε, στην γκάμα της Alfa Romeo θα έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές προσθήκες, δίνοντας συνέχεια στο επιτυχημένο ξεκίνημα της Tonale.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι στα πλάνα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκεται η δημιουργία ενός ακόμα SUV, το οποίο θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις και πιο προσιτό από τις μέχρι γνωστές Stelvio και Tonale.

To «μικρό» SUV της Alfa Romeo πιθανότατα θα βασίζεται στο Jeep Avenger και αναμένεται να περάσει στη γραμμή παραγωγής μέσα στην επόμενη χρονιά, φιλοξενώντας κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές του τόσο κινητήρες βενζίνης όσο και αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

Στην περίπτωση μάλιστα που επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο, τότε το νέο, μικρό SUV της Alfa Romeo πρόκειται να παραχθεί στην Πολωνία, στην ίδια γραμμή παραγωγής με το Jeep Avenger.

Εκτός των άλλων, κάποιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο επιστροφής και της Giulietta στη γραμμή παραγωγής, η οποία ως γνωστόν στάθηκε με απόλυτη επιτυχία στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από το μικρό και προσιτό SUV, στην γκάμα της Alfa Romeo πρόκειται να προστεθεί και ένα υψηλών προδιαγραφών sedan, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ηλεκτροκίνητο, σηματοδοτώντας την αντικατάσταση της σημερινής Giulia.

Η τελευταία έχει περάσει στο δεύτερο μισό της ζωής, μετά και την πρόσφατη αναβάθμισή της, και όπως όλα δείχνουν ο αντικαταστάτης της θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της ηλεκτροκίνησης.

Με το ηλεκτροκίνητο sedan η Alfa Romeo ευελπιστεί να ξεκλειδώσει και την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η οποία αποτελεί κλειδί για τη γιγάντωση των πωλήσεων της ιταλικής φίρμας.

Από τα πλάνα της Alfa Romeo δεν λείπει φυσικά και η δημιουργία ενός εξεζητημένου sportscar, το οποίο αν και περιορισμένης παραγωγής είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ενισχύσει το προφίλ της ιταλικής φίρμας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και να έχει, το 2022 ήταν μια καλή χρονιά για την Alfa Romeo, η οποία είδε τα μεγέθη της να αυξάνονται και μάλιστα σημαντικά στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Ειδικότερα, στην Ευρώπη η Alfa Romeo σημείωσε αύξηση πωλήσεων της τάξης του 27%, ενώ σε ορισμένες αγορές, όπως αυτή της Τουρκίας, οι ταξινομήσεις της ιταλικής φίρμας τετραπλασιάστηκαν.

Εντυπωσιακή ήταν η επίδοση της Alfa Romeo και στην Πορτογαλία, παρουσιάζοντας αύξηση 174%, ενώ εξαιρετική ήταν και η πορεία των Ιταλών στη χώρα μας καθώς οι πωλήσεις του εκτινάχθηκαν με ποσοστό αύξησης 163%.    

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ