Έρχεται νέο hypercar από τη Ferrari -Όλα όσα γνωρίζουμε

Ferrari SF90 Stradale

Ο διάδοχος της LaFerrari -που δοκιμάζεται προς το παρόν στο Fiorano με την κωδική ονομασία F250- θα είναι ένα hypercar με τον κινητήρα V6 Turbo και την υβριδική τεχνολογία της Formula 1.

Η εταιρεία του Maranello μένει πιστή στη μακροχρόνια παράδοσή της να παρουσιάζει το κορυφαίο και απόλυτό της supercar ανά δεκαετία - και ήδη έχουν περάσει τα δέκα χρόνια από τότε που αποκάλυψε τη LaFerrari.

Κεντρική φωτό & πάνω: Ανεπίσημες και υποθετικές ψηφιακές εικόνες της πιθανής εμφάνισης του διαδόχου της Ferrari LaFerrari
Κεντρική φωτό & πάνω: Ανεπίσημες και υποθετικές ψηφιακές εικόνες της πιθανής εμφάνισης του διαδόχου της Ferrari LaFerrari
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τότε οι 950 ίπποι της φάνταζαν ασύλληπτοι, αλλά στα σημερινά δεδομένα των hypercars δείχνουν ξεπερασμένοι. Ο διάδοχός της θα έχει τετραψήφια ιπποδύναμη, με τη μονάδα ισχύος των πρωτοτύπων της F1 και του LeMans.

Εξάλλου, η SF90 XX Stradale ήδη αποδίδει 1.016 hp και με αυτούς πρόσφατα έσπασε το ρεκόρ γύρου (για αυτοκίνητα παραγωγής, φυσικά) στο Fiorano - στην ιδιόκτητη πίστα της Ferrari δίπλα στο εργοστάσιο του Maranello. Η LaFerrari είχε το ρεκόρ με 1:19.7 μέχρι πρότινος, ώσπου η SF90 XX κατέβασε το χρόνο κατά 2,4 δευτερόλεπτα.

Ferrari SF90 XX Stradale
Ferrari SF90 XX Stradale

Όμως το ρεκόρ μάλλον θα αλλάξει χέρια ξανά, με το διάδοχο της LaFerrari. Η παρουσίασή του αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο 2024, αλλά ακόμη είναι άγνωστη η ονομασία που θα του δοθεί. Προς το παρόν η Ferrari εξελίσσει το πρωτότυπό του με τον κωδικό F250.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από όσες “κατασκοπευτικές” φωτογραφίες έχουν κυκλοφορήσει δεν μπορεί να εξαχθεί σχεδόν κανένα συμπέρασμα για την εμφάνιση του νέου ιταλικού hypercar, λόγω του εκτεταμένου του καμουφλάζ. Όμως, είναι ορατή μια τεράστια πίσω πτέρυγα, η οποία στηρίζεται σε αγωνιστικού τύπου πυλώνες που θα μπορούν να αλλάζουν την κλίση της ηλεκτρονικά, από διακόπτη στο εσωτερικό.

Η ανοικτή Ferrari LaFerrari Aperta
Η ανοικτή Ferrari LaFerrari Aperta

Αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση προς το παρόν για τα τεχνικά στοιχεία, πίσω από τους δύο επιβάτες αναμένεται να βρίσκεται η υβριδική μονάδα ισχύος με τον V6 Turbo κινητήρα των ιταλικών μονοθεσίων της Formula 1 και του WEC / LeMans. Το hypercar θα είναι, αντιθέτως με τα αγωνιστικά πρωτότυπα SF-23 και 499Ρ, τετρακίνητο: με δύο ηλεκτροκινητήρες να κινούν τους εμπρός τροχούς και πιθανώς κι έναν ακόμα για να επενεργεί στον πίσω άξονα μαζί με το εξακύλινδρο μοτέρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στο 2024, και καθώς πλησιάζουμε στην αποκάλυψη του νέου κορυφαίου cavallino παραγωγής, θα προκύπτουν σταδιακά όλο και περισσότερες πληροφορίες για το ιταλικό hypercar - αν και το Maranello πετυχαίνει πάντα να τις κρατά μυστικές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ