Η 499P συνεχίζει την ένδοξη κληρονομιά της Ferrari (video)

Ferrari 499P

Η νέα 499P είναι θηριώδης στην όψη, εντυπωσιακή σε τεχνολογία και έρχεται για να γράψει νέες, λαμπρές σελίδες στην αγωνιστική ιστορία της Ferrari.

Όταν αποκαλύφθηκε, σας δείξαμε εικόνες από κάθε οπτική γωνία, για να θαυμάσετε κι εσείς αυτό το αριστούργημα σχεδιασμού και μηχανολογίας. Αλλά σε μία μάρκα που έχει τους αγώνες στο DNA της, δεν αρκούν μόνο εικόνες για να αποτυπώσουν το μεγαλείο του νέου μοντέλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι λοιπόν το ιταλικό brand δημιούργησε ένα εντυπωσιακό video για να αποκαλυπτήρια του μοντέλου που μας συστήθηκε με κάθε επισημότητα στο πλαίσιο του «Ferrari Finali Mondiali» που έγινε στην πίστα της Imola.

H 499P σηματοδοτεί την μεγάλη επιστροφή της Ferrari στους Αγώνες Αντοχής και κυρίως, τις 24 Ώρες Le Mans. Θα αγωνίζεται στην κατηγορία LMH, κόντρα στα hypercars των Glickenhaus, Peugeot και Toyota.

Εφοδιάζεται με υβριδική μονάδα ισχύος twin-turbo V6 και το 499 του ονόματός της, παραπέμπει στη χωρητικότητα (σε κυβικά εκατοστά) κάθε κυλίνδρου του V6 θερμικού κινητήρα, ενώ το Ρ σημαίνει Prototype (Πρωτότυπο). Το τρίλιτρο εξακύλινδρο μοτέρ έχει ως βάση αυτό που τοποθετείται στη 296 GTB και στην αγωνιστική 296 GT3. Συνδυάζεται με δύο υπερσυμπιεστές για να πιάσει την ανώτατη επιτρεπτή ισχύ των 680 ίππων και είναι σημαντικά τροποποιημένος για αυτή τη νέα αποστολή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην 499Ρ συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, που αποδίδει ακόμη 272 ίππους, αντλώντας την ενέργειά του από τη μπαταρία 900V -τεχνολογίας της Formula 1- η οποία είναι αυτοφορτιζόμενη κατά το φρενάρισμα.

Τα χρώματα (κόκκινο-κίτρινο) παραπέμπουν στη θρυλική 312PB και σε εκείνη την εποχή βασίζεται και η επιλογή των αριθμών των δύο 499P που θα αγωνίζονται στο WEC, αρχής γενομένης από τον προσεχή Μάρτιο και τον αγώνα του Sebring στις ΗΠΑ.

Καθώς η επιστροφή της Ferrari στους αγώνες αντοχής πραγματοποιείται μετά από 50 ακριβώς χρόνια, το ένα της αγωνιστικό θα τρέχει με το Νο50 και το άλλο με το Νο51.

Περισσότερα στο video που ακολουθεί...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ