Πάτησε πίστα το αγωνιστικό Hypercar της Ferrari (Video)

Ferrari LMh Hypercar

H Ferrari, μία από τις υπερδυνάμεις που μπαίνουν στους αγώνες αντοχής και το LeMans το 2023 στην κορυφαία κατηγορία LMh των υβριδικών hypercars, ξεκίνησε τις δοκιμές του πρωτοτύπου της στην πίστα του Φιοράνο.

Ήταν μια ιστορική στιγμή, που πυροδοτεί την επιστροφή της Scuderia με ολοκληρωτικά δικής της κατασκευής πρωτότυπο στην κορυφαία κατηγορία των 24 Ωρών του LeMans - σε έναν αγώνα που έχει γράψει λαμπρή ιστορία στα πρώτα αγωνιστικά χρόνια της ομάδας υπό τον Enzo Ferrari. Ο κινητήρας του ιταλικού αγωνιστικού hypercar ήρθε στη ζωή στις 09:37 το πρωί της Τετάρτης (6/7), μετά από μια σειρά από ελέγχους και προληπτικά τεστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, βγήκε στην ιδιόκτητη πίστα της Ferrari, στο Φιοράνο δίπλα στο εργοστάσιο του Maranello, έχοντας στο κόκπιτ τον δις παγκόμιο πρωταθλητή των αγώνων αντοχής (WEC) Alessandro Pier Guidi - και υπό το βλέμμα του διευθύνοντος συμβούλου της Ferrari, Benedetto Vigna.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα πηδάλια πέρασε ο Nicklas Nielsen, για τη συνέχιση του προγράμματος του shakedown του πρωτοτύπου. Κατά τη διάρκειά του, οι μηχανικοί της Scuderia επικεντρώθηκαν στον αναλυτικό έλεγχο των διαφόρων συστημάτων μηχανικής και ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στη λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων.

«Μετά από τόσους μήνες στον προσομοιωτή, είχα επιτέλους την ευκαιρία να οδηγήσω το πραγματικό αυτοκίνητο και ήταν πολύ συναρπαστικό», τόνισε ο Pier Guidi. «Η οδήγηση της Ferrari που θα επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής 50 χρόνια μετά την τελευταία επίσημη συμμετοχή ήταν σπουδαία για μένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Είμαστε μόνο στην αρχή και μας περιμένει πολλή δουλειά, αλλά όλα είναι πολύ θετικά. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που έκανα το ντεμπούτο του αυτοκινήτου LMh, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας νέας περιπέτειας για τη Ferrari», κατέληξε ο Ιταλός.

Μετά την πρώτη δοκιμασία ελέγχου των συστημάτων του νέου hypercar της Ferrari στην πίστα του Φιοράνο, η οποία φέτος γιορτάζει μισό αιώνα λειτουργίας, το ιταλικό αγωνιστικό πρωτότυπο θα ακολουθήσει εκτενές πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης για να είναι έτοιμο για το ξεκίνημα του WEC στις αρχές του 2023. Εκεί θα συναντήσει τα αντίστοιχα εντυπωσιακά νέα hypercars της Porsche, της Peugeot και της BMW.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ