Μπαίνει και η Lamborghini στη μάχη των “hypercars” του Λε Μαν

Lamborghini Squada Corse

Ένας ακόμα σημαντικός κατασκευαστής εντάσσεται στη μάχη της νεοσύστατης κατηγορίας LMDh των αγώνων αντοχής! Ο λόγος για τη Lamborghini που γίνεται ο νέος σημαντικός παίκτης στον πόλεμο των «hypercars» με φόντο την κορυφή του θρυλικού 24ωρου αγώνα του Λε Μαν!

H ιταλική εταιρεία θα αντιμετωπίσει τις Toyota, Peugeot, Ferrari, BMW, Glickenhaus, αλλά και τις «αδερφές» Audi και Porsche, ενώ σύντομα αναμένεται να δούμε κι άλλους κατασκευαστές να δηλώνουν τη συμμετοχή τους.

Το πρόγραμμα της Lamborghini Squadra Corse αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες, όταν και θα μάθουμε λεπτομέρειες για αυτό, ενδεχομένως και κάποιους από τους οδηγούς στους οποίους θα βασιστεί το καμάρι της Σαντ’ Άγκατα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά που ξέρουμε ήδη είναι πως η Lamborghini σκοπεύει να εμπλακεί την LMDh από το 2024 και πως θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με τα άλλα μέλη του Volkswagen Group, με τον ίδιο 4λιτρο V8 Twin-Turbo κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά και το ίδιο υβριδικό σύστημα.

Lamborghini Squadra Corse

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού προγράμματος της Lamborghini, Giorgio Sanna, βρέθηκε στον πρόσφατο αγώνα του Πρωταθλήματος Αντοχής που έγινε στην πίστα της Μόντσα και εκεί οριστικοποιήθηκε η συμφωνία εμπλοκής της μάρκας.

Οι κανονισμοί της συγκεκριμένης κατηγορίας, είναι οι ίδιοι και για το WEC αλλά και για το αντίστοιχο αμερικάνικο πρωτάθλημα, το IMSA, πράγμα που κάνει ακόμα πιο δελεαστικό για μία αυτοκινητοβιομηχανία το σενάριο επένδυσης σε ένα διπλό αγωνιστικό πρόγραμμα αλλά με κοινό κόστος στον τομέα της εξέλιξης.

Επίσης, η Lamborghini εντάσσεται (όπως και οι Audi, Porsche) στην πιο οικονομική και πιο τυποποιημένη Κλάση LMDh και όχι την πιο απελευθερωμένη LMD (όπως η Peugeot).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ