Η BMW επιστρέφει στο LeMans με το πρωτότυπο M LMDh

BMW M LMDh

Η BMW αποκάλυψε -με μια πρώτη teaser εικόνα- το αγωνιστικό πρωτότυπο M LMDh με το οποίο θα αγωνιστεί το 2023 στις 24 Ώρες της Daytona - κάτι που ανοίγει το δρόμο και για την επιστροφή της στο LeMans.

Η βαυαρική εταιρεία είχε κερδίσει τις 24 Ώρες του LeMans το 1999, με το πρωτότυπο V12 LMR. Μετά από τη νίκη αυτή αποχώρησε από την κορυφή της πυραμίδας των αγώνων αντοχής, αλλά το 2023 θα επιστρέψει, αρχικά από τη Daytona.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τώρα, η BMW Motorsport έδωσε στη δημoσιότητα την πρώτη teaser εικόνα του αγωνιστικού της πρωτοτύπου, το οποίο σχεδίασε σε στενή συνεργασία με τον τομέα BMW Group Designworks. Βασισμένο σε σασί της Dallara, το M LMDh υιοθετεί παραδοσιακά σχεδιαστικά στοιχεία της BMW, όπως τη μεγάλη γρίλια «νερφών».

Κάτω από τη γρίλια βρίσκεται ένα μεγάλο και επιβλητικό splitter (εμπρός πτέρυγα) που συνδυάζεται με δύο μεγάλα πτερύγια στις άκρες του ρύγχους. Αντίστοιχα μεγάλου μεγέθους είναι και η πίσω πτέρυγα - από όσα, τουλάχιστον, μπορούν να φανούν από την teaser εικόνα.

Η BMW Motorsport ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο τη συμμετοχή της στις 24 Ώρες της Daytona το 2023, και υπάρχει η γενικότερη εκτίμηση ότι θα ακολουθήσει και η επιστροφή της στον αγώνα του LeMans. Εξάλλου, τα πρωτότυπα LMDh -που βασίζονται στα LMP2- επιτρέπονται και από την IMSA και από τη FIA, στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Την αγωνιστική επιμέλεια των πρωτοτύπων Μ LMDh της BMW θα έχει στις ΗΠΑ η BMW Team RLL του Bobby Rahal - μια συνεργασία των Βαυαρών με τον διακεκριμένο Αμερικανό «ομαδάρχη» που υφίσταται εδώ και 12 χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ