Ταξίδι στο χρόνο με το Skoda Superb

Skoda Superb

Πάνε ακριβώς είκοσι χρόνια απ’ όταν η Skoda διεύθυνε τη γκάμα της με ένα ακόμα πιο ευρύχωρο και πιο πολυτελές, σχεδόν πεντάμετρο σεντάν. Το όνομά του ήταν Superb.

Παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 2001 και τον επόμενο μήνα, ακριβώς δύο δεκαετίες πίσω, μπήκε στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Kvasiny, στο οποίο είχε γίνει μεγάλη επένδυση, της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να υποδεχθεί αυτό το νέο project.

Το Superb του γενναιόδωρου μεταξονίου των 2,803 mm, προσφερόταν με τρεις κινητήρες βενζίνης (2.0/115 hp, 1.8 Turbo/150 hp & 2.8 V6/193 hp) και δύο πετρελαίου (1.9 TDI/130 hp & 2.5 TDI/155 hp).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια το όνομα Superb είχε χρησιμοποιηθεί και (πολύ) παλαιότερα από την Τσέχικη εταιρεία, στο πρωτότυπο Š 640 του 1934, που ένα χρόνο μετά, μπήκε στην παραγωγή. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την ιστορία του μοντέλου, πατώντας εδώ.

Από τότε φυσικά έχουν αλλάξει πολλά, μόνο το όνομα έχει μείνει. Και το SUPERB ετοιμάζεται να ανανεωθεί ξανά, με τη Skoda να μοιράζεται τα πρόσφατα τα πρώτα σκίτσα της επόμενης γενιάς του.

Δείτε περισσότερα, σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο, στο video που ακολουθεί...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ