Τα πρώτα σχέδια του νέου Skoda Superb

Skoda Superb 2023

Η νέα γενιά της λιμουζίνας της Mlada Boleslav προετοιμάζεται για την παρουσίασή της το 2022 -ταυτόχρονα με το νέο VW Passat- και μαζί με τα πρώτα σχέδιά της που ήρθαν στο φως, ήδη τα πρωτότυπα δοκιμών της «οργώνουν» την Ευρώπη.

Όπως φαίνεται από τα αρχικά σκίτσα των σχεδιαστών της τσεχικής εταιρείας, η αισθητική του νέου Skoda Superb απομακρύνεται από τα πρότυπα των προηγούμενων γενεών - με ορισμένα πιο φουτουριστικά στοιχεία και πιο δυναμικές γραμμές. Παράλληλα, φαίνεται ότι θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο το μήκος της - για να κρατήσει το χαρακτηριστικό των απέραντων χώρων, καθώς και τη διαφορά από το Octavia που επίσης μεγαλώνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επόμενοι Skoda Superb θα εξακολουθήσει να διατίθεται σε δύο τύπους αμαξωμάτων, liftback και wagon. Τα πρωτότυπα δοκιμών δεν αφήνουν σαφείς ενδείξεις για το σχεδιασμό της νέας γενιάς, καθώς «φορούν» το αμάξωμα της τρέχουσας με τμηματικό καμουφλάζ, κυρίως στο ρύγχος - το οποίο, όμως, αφήνει να φανούν οι κάθετοι αεραγωγοί στις δύο άκρες του εμπρός προφυλακτήρα.

O όμιλος Volkswagen αποφάσισε να θέσει σε παράλληλη πορεία το Skoda Superb και το Volkwagen Passat, καθώς όχι μόνο θα μοιράζονται κοινό δάπεδο και μηχανικά μέρη, αλλά και η παραγωγή και των δύο θα μετατεθεί στο νέο εργοστάσιο της Μπρατισλάβας, στη Σλοβακία (ενώ μέχρι στιγμής γίνεται στο Kvasiny της Τσεχίας και στη Γερμανία, αντίστοιχα).

Φημολογείται πως -όπως το Passat- το νέο Superb θα διατίθεται πλέον αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο, ενώ η plug-in υβριδική τεχνολογία θα διατηρηθεί και σε αυτή τη νέα γενιά, κυρίως λόγω της ζήτησης των PHEV για εταιρικούς στόλους - παρότι ο όμιλος VW έχει κάνει ξεκάθαρο ότι θεωρεί πως το μέλλον είναι μόνο η αμιγής ηλεκτροκίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ