Τα αεροδυναμικά μυστικά της αγωνιστικής Ferrari 296 GT3

Ferrari 296 GT3

H Ferrari παρουσιάζει σε ένα χορταστικό video, όλα τα στοιχεία που κάνουν τη νέα 296 GT3 που μάχεται σε αγώνες αντοχής, τόσο ανταγωνιστική εντός πίστας.

Δεν είναι μόνο η ισχύς του κινητήρα και το ταλέντο του οδηγού. Στους αγώνες ένα σημαντικό στοιχείο που κάνει τη διαφορά, είναι και η αεροδυναμική. Μπορεί αυτή να παίζει καθοριστικό ρόλο στους αγώνες μονοθεσίων και πολύ σημαντικό στα πρωτότυπα, όμως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και στα GT.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πως και το γιατί παρουσιάζεται από την Ιταλική ομάδα, σε ένα τρίλεπτο video με τίτλο: «Καθοδηγούμενη από τον άνεμο». Σε αυτό, ο Matteo Biancanala, aerodynamics manager στο Maranello αλλά και ο υπεύθυνος της εξέλιξης των GT της Ferrari, Stefano Carmassi, εξηγούν πως η 296 GT3 λειτουργεί σε σχέση με τις αεροδυναμικές αντιστάσεις.

Το αγωνιστικό με τον 6κύλινδρο, τοποθετημένο στο κέντρο V6 turbo κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 600 ίππους στις 7.250 σ.α.λ. και η ροπή του φθάνει έως και τα 710 Nm στις 5.500 σ.α.λ., διαθέτει νέο αναβαθμισμένο body kit (σε σχέση με τον προκάτοχό του). Αυτό μπορεί να μπορεί να παράξει 20% περισσότερη κάθετη δύναμη σε σχέση με αυτό του προηγούμενου αγωνιστικού της μάρκας.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω video...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ