Στην πίστα με το Mercedes-AMG One των 1.063 ίππων

Mercedes-AMG One

Μετά από χρόνια αναμονής και η Mercedes-AMG αποκάλυψε επιτέλους το One – το απόλυτο hypercar που είναι γεμάτο τεχνολογία από τη Formula 1.

Η γερμανική εταιρεία είχε ανακοινώσει πριν από έξι χρόνια πως θέλει να ενσωματώσει την υβριδική μηχανή που οδηγούσε την αγωνιστική της ομάδα στους τίτλους της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε ένα όχημα με άδεια κίνησης σε δημόσιους δρόμους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και το κατάφερε, με το αποτέλεσμα να είναι συγκλονιστικό! Πράγμα που αφορά τόσο την εμφάνιση, όσο και την ουσία. Θηριώδες, εντυπωσιακό, εξαιρετικά αποδοτικό χάρη στην αξιοποίηση πληθώρας ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων, με τεράστια πίσω αεροτομή και σχεδόν τρομακτικό διαχύτη.

Αυτά στην όψη, γιατί στην ουσία έχουμε ακόμα πιο εντυπωσιακά πράγματα. Έναν 1.600άρη Turbo κινητήρα, παρόμοιο με αυτόν που έχει στο μονοθέσιό του ο Lewis Hamilton, με τις απαραίτητες πάντα τροποποιήσεις (Χαμηλότερο εύρος στροφών, προδιαγραφές λειτουργείας Euro 6).

Αλλά δίχως συμβιβασμούς στην απόδοση. Αυτός ο κινητήρας χαρίζει 574 άλογα αλλά υπάρχουν και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται τοποθετημένοι στον μπροστινό άξονα αποδίδοντας συνδυαστικά 322 ίππους, ο τρίτος βρίσκεται ενσωματωμένος στον θερμικό κινητήρα προσφέροντας 163 ίππους, ενώ ο τέταρτος βρίσκεται τοποθετημένος στη μονάδα υπερτροφοδότησης. Όλοι μαζί, προσφέρουν 1063 άλογα!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα, το 0-200 χλμ./ώρα σε μόνο 7,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί, όπου το Mercedes-AMG One οργώνει την πίστα. Όχι οποιαδήποτε αλλά μία πίστα της Formula 1 και συγκεκριμένα, αυτή του Άμπου Ντάμπι!

Σημειώστε ότι η Mercedes θα κατασκευάσει 275 αντίτυπα του One με κόστος που υπολογίζεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ για το κάθε ένα, τα οποία έχουν ήδη βρει ιδιοκτήτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ