Ο κινητήρας που απογειώνει τη Ferrari 296 GTB

Ferrari 296 GTB

Η 296 GTB αποτέλεσε το καλοκαιρινό «δώρο» της Ferrari στους λάτρεις της αυτοκίνησης – ένα συγκλονιστικό supercar φτιαγμένο για να δημιουργεί συγκινήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ιταλική μάρκα δημιουργεί μία σειρά από video που τονίζουν τις πολλαπλές αρετές της. Το πρώτο, εστιάζει στον κινητήρα της που αποτελεί και το ισχυρό της χαρτί.

Κι αυτό διότι πρόκειται για ένα υβριδικό θηρίο, που συνδυάζει κινητήρα εσωτερικής καύσης χωρητικότητας 2992cc και έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο πρώτος προσφέρει 663 PS, μαζί «απογειώνουν» την ισχύ στα 830 PS, την ώρα που οι τιμές μέγιστης ροπής ορίζονται στα 740 Nm.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα 0-100 χιλιόμετρα/ώρα έρχονται σε μόλις 2.9 δευτερόλεπτα ενώ τα 0-200 σε 7.3! Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 330 χιλιόμετρα/ώρα κι όλα αυτά, αποτυπώνονται με εντυπωσιακό τρόπο στο γεμάτο δράση video που γυρίστηκε στη Yas Marina.

Αφού η Ferrari 296 GTB οργώνει την πίστα που φιλοξένησε τον φετινό «μεγάλο τελικό» της Formula 1, βγαίνει στους δρόμους του Άμπου Ντάμπι. Εκεί, στο φαντασμαγορικό σκηνικό των Εμιράτων, μπαίνει σε mute, επιδεικνύοντας τη δυνατότητά της να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά.

Περισσότερα στο video...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ