Με τις Ferrari Monza SP1 και SP2 στην Ινδιανάπολη

Ferrari Monza SP2

H διοργάνωση Ferrari Racing Days που έλαβε χώρα στην φημισμένη πίστα της Ινδιανάπολης, αποτέλεσε γιορτή για τους κατόχους μοντέλων της ιταλικής μάρκας – όχι μόνο αγωνιστικού χαρακτήρα.

Ανάμεσα στα 200 και πλέον δημιουργήματα του Μαρανέλο, μαζί με τα παλαιότερα μονοθέσια της Formula 1, τις αγωνιστικές 488 Challenge Evo και 458 Challenge Evo ή τα αυτοκίνητα του προγράμματος XX, υπήρχαν και μερικές κομψές καλεσμένες.

Αναφερόμαστε τις Monza SP1 και SP2, δύο πανέμορφα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής, με ρετρό στοιχεία. Αμφότερα έχουν ως σχεδιαστική πηγή έμπνευσης την Ferrari 166 MM, ένα μοντέλο που κυκλοφόρησε πριν από 73 χρόνια.

Ferrari Monza SP1 SP2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως η ομορφιά του είναι διαχρονική και χάρη στο σχεδιαστικό τμήμα της Ferrari εκσυγχρονίστηκε κιόλας. Η SP1 είναι μονοθέσια και άνευ παρμπρίζ, η SP2 διθέσια με προστατευτικό τζάμι ενώ αμφότερες εξοπλίζονται με τον ίδιο V12 κινητήρα που προσφέρει 810 άλογα ισχύος και 719 Nm ροπής.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση ιδιοκτητών των μοντέλων αυτών στη Βόρεια Αμερική. Συνολικά 11 Ferrari Monza SP1 και SP2 βρέθηκαν στη θρυλική Ινδιανάπολη και το τι έκαναν εκεί, θα το δείτε στο παρακάτω video...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ