Αυτή είναι η Ferrari 488 GT Modificata

Ferrari 488 GT Modificata

Ένα μεγάλο κομμάτι της δύναμης της Ferrari είναι τα πρωταθλήματα GT και εκεί η αγωνιστική της παράδοση είναι αντάξια εκείνης που έχει στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Με αμέτρητες επιτυχίες σε αγώνες αντοχής ή σε θεσμούς με GT Μοντέλα, έχει δημιουργήσει θρύλους και εξακολουθεί να αναζητά την τελειότητα για την πίστα. Έτσι, πήρε όλη την τεχνολογία που ανέπτυξε για τις αγωνιστικές 488 GT3 και 488 GTE και δημιούργησε ένα εκρηκτικό μείγμα.

Το βάφτισε 488 GT Modificata, το εφοδίασε με Twin-Turbo V8 κινητήρα και βελτιστοποίησε την αεροδυναμική του απόδοση. Σε ότι αφορά στο κινητήριο σύνολο, χρησιμοποίησε νέες, καινοτόμες λύσεις αλλά και πιο ακραία χαρτογράφηση κι ανέβασε τη στρατιά αλόγων στα 700!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ferrari 488 GT Modificata

Ως αποτέλεσμα εκτενών δοκιμών στην «Πράσινη Κόλαση» του Νίρμπουργκρινγκ, οι τεχνικοί της Ferrari έκαναν θαύματα στην αεροδυναμική απόδοση. Το κέντρο πίεσης μετακινήθηκε προς τα εμπρός, δίχως να δημιουργεί ανεπιθύμητο drag.

Και σε συνδυασμό με την αλουμινένια οροφή και την εκτενή χρήση ανθρακονημάτων, η Ferrari 488 GT Modificata καταφέρνει να παράγει περισσότερα από 1000 kg κάθετης δύναμης ενώ κινείται με 230 km/h!

Η ανάρτηση είναι η ίδια με της 488 GTE, ενώ τα αποδοτικά φρένα εξελίχθηκαν από την αρχή, σε συνεργασία με τη Brembo, και περιλαμβάνουν δίσκους χαμηλής υπολειμματικής ροπής.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ