Volvo XC40 Recharge Pure Electric: Το απόλυτο ηλεκτρικό SUV

Volvo XC40

Η Volvo Cars ανέκαθεν άνοιγε δρόμους σε ό,τι αφορούσε στην τεχνολογία και τις καινοτόμες λύσεις που έκαναν την αυτοκίνηση καλύτερη. Ρόλο τον οποίο διατηρεί, παρά τη διπλή πλέον πρόκληση που συνδυάζει και την ανάγκη για ένα πιο βιώσιμο αύριο.

Το αυτοκίνητο ήταν, είναι και θα είναι σύμβολο προσωπικής ελευθερίας. Όμως με όλα γύρω μας να έχουν αλλάξει, η Volvo επιδιώκει να αναδείξει το αυτοκίνητο και ως το μέσο για μία καλύτερη ζωή. Εξασφαλίζοντας μετακινήσεις, με βιώσιμο και ασφαλή τρόπο.

Volvo XC40 Recharge Pure Electric
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλάνο της Volvo κάνει λόγο για αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030, μία απαιτητική διαδρομή που τώρα, στο εφαλτήριό της, έχει ως οδηγό το XC40 Recharge Pure Electric.

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του compact SUV της Σουηδικής εταιρείας, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Volvο «...είναι σχεδιασμένο για τη σύγχρονη ζωή στην πόλη και πέρα από αυτή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας δούμε όμως περισσότερα πράγματα για αυτή την έκδοση, που αποτελεί το ηλεκτρικό κερασάκι στην τούρτα ενός μοντέλου που έχει σημειώσει επιτυχημένη πορεία και στην ελληνική αγορά, κερδίζοντας το κοινό με όπλα του τον καθαρό σχεδιασμό, την πληθώρα συστημάτων ασφαλείας αλλά και τις διευρυμένες δυνατότητες στον - προαπαιτούμενο στη σύγχρονη αυτοκίνηση - τομέα της συνδεσιμότητας.

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

To νέο Volvo XC40 Recharge Pure Electric παίρνει ώθηση από δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους ο ένας στον εμπρός κι ο άλλος στον πίσω άξονα, οι οποίοι εξασφαλίζουν τετρακίνηση, ισχύ της τάξης των 408 αλόγων και ροπή στα 660 Nm. Τιμές που προσφέρουν επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα/ώρα σε μόλις 4.9 δευτερόλεπτα!

Volvo XC40 Recharge Pure Electric
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μπαταρία ιόντων-λιθίου υψηλής τάσης 78 kWh έχει compact διαστάσεις και χαμηλό βάρος, αλλά εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 416 χιλιομέτρων στον συνδυαστικό κύκλο και βάσει WLTP, διώχνοντας κάθε πονοκέφαλο σε ένα νευραλγικό τομέα της καθημερινότητας εντός αστικού τοπίου και μη.

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Όσο για τη φόρτιση, εντός μόλις 40 λεπτών σε σταθμό φόρτισης DC 150kW ανακτάται το 80% της ενέργειας, ενώ σε πρίζα AC 11Kw επιτυγχάνεται πλήρης φόρτιση εντός 8 ωρών.

Καθώς μιλάμε για μοντέλο της πρωτοπόρου στον τομέα Volvo, η ασφάλεια δεν θα μπορούσε παρά να είναι στο προσκήνιο. Ειδικά για τις τεχνολογίες που συνοδεύουν την ηλεκτροκίνηση, το XC40 Recharge Pure Electric διαθέτει ενισχυμένο ατσάλι σε σημεία που δέχονται υψηλή ενέργεια πρόσκρουσης, νέα σχεδίαση της εμπρός ζώνης παραμόρφωσης με χαμηλή προστατευτική δοκό, ειδική σχεδίαση πίσω ηλεκτροκινητήρα για αυξημένη ασφάλεια κατά την πίσω πρόσκρουση αλλά και ενισχυμένο κλωβό ασφαλείας της μπαταρίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Αυτά αποτελούν το αθέατο πέπλο ασφαλείας, όμως υπάρχει μία πραγματικά εντυπωσιακή πρώτη γραμμή άμυνας σε ατυχείς καταστάσεις, όπως θα περίμενε άλλωστε κανείς από ένα Volvo. H πλατφόρμα των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας ADAS περιλαμβάνει συστήματα όπως τα Steering Support, Lane Keeping Aid, Run Off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation, Front Cross Traffic Alert, Driver Alert Control, Emergency Brake Assist, Rear Auto Brake, Park Assist, Προσαρμοζόμενο Cruise Control, Pilot Assist, Blind Sport Information, Rear Collision Warning κ.α. Κοινώς, δύσκολα θα βρείτε αυτοκίνητο που να προσφέρει αντίστοιχα επίπεδα ασφάλειας – κι αν βρείτε, μάλλον θα είναι ένα άλλο μοντέλο της Volvo!

Volvo XC40 Recharge Pure Electric
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον τομέα της τηλεματικής/συνδεσιμότητας, το XC40 Recharge Pure Electric εφοδιάζεται με νέο σύστημα infotainment, που λειτουργεί σε περιβάλλον Android, με ευκολία χρήσης, συνεχείς ενημερώσεις και ενσωματωμένες τεχνολογίες όπως τα Google Play Store, Google Maps και Google Assistant, ενώ διαθέσιμη είναι και η ασύρματη φόρτιση smartphone. Ώστε να είστε συνδεδεμένοι όπου κι αν βρίσκεστε, αρκεί να είστε μέσα στο Volvo σας!

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του XC40 προσφέρεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού. Το «Standard» περιλαμβάνει διχρωμία οροφής, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, αντλία θερμότητας, συναγερμό Volvo Guard, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, Keyless Entry, ηλεκτρικό άνοιγμα του πορτ-μπαγκάζ, Ambient φωτισμό, 2 καλώδια φόρτισης, την πλατφόρμα ασφαλείας ADAS σε συνδυασμό με τις ψηφιακές υπηρεσίες Volvo και το σύστημα Infotainment Android by Google.

Volvo XC40 Recharge Pure Electric
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανεβαίνοντας ένα σκαλοπάτι στον εξοπλισμό, το επίπεδο «Upgrade» περιλαμβάνει επιπρόσθετα προβολείς Full LED, προβολείς ομίχλης, πανοραμική γυάλινη οροφή, Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα και πίσω προσκέφαλα, Visual Park Assist 360ο καθώς και premium ηχοσύστημα Harman Kardon.

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

To Volvo XC40 Recharge Pure Electric προσφέρεται με 5 χρόνια εγγύηση, πρόγραμμα συντήρησης 3 ετών και δυνατότητα μικτής ασφάλισης για 3 χρόνια στο πακέτο Volvo Platinum.

Όσο για τις τιμές απόκτησης του υπέρ-σύγχρονου και γεμάτου προηγμένες τεχνολογίες αμιγώς ηλεκτρικού Volvo XC40, σε συνδυασμό με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αυτές ξεκινούν από τις 52.020 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε όλες τις πληροφορίες για το νέο μοντέλο της Volvo

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ