Volvo EX90: 5 τεχνολογίες που φέρνει το νέο σουηδικό SUV

Volvo EX90 1

Η νέα ναυαρχίδα της Volvo ξεχωρίζει για το προηγμένο τεχνολογικό της προφίλ σε όλους τους τομείς και τα αποδοτικά ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Η Volvo παρουσίασε αυτές τις μέρες το νέο ηλεκτρικό EX90 που τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες και της τεχνολογική φαρέτρα της σουηδικής φίρμας.

Volvo EX90 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο ποιόν του μεγάλου ηλεκτρικού SUV της Volvo με τις επτά θέσεις, παίζουν η ασφάλεια, η κορυφαία τεχνολογία και η βιωσιμότητα. Επιπλέον, χάρη στους ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, τις μπαταρίες νέας τεχνολογίας και τα πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά, το νέο Volvo EX90 μας οδηγεί στο μέλλον με τον πλέον αποδοτικό και ασφαλή τρόπο.

Κορυφαία απόδοση παντού

Με βάση μία νέα πλατφόρμα εξελιγμένη από την ίδια την Volvo που προορίζεται αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα, το νέο Volvo EX90 θα γίνει ο τέλειος σύντροφός για έναν σύγχρονο και βιώσιμο οικογενειακό τρόπο ζωής.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

Η αρχικά διαθέσιμη twin-motor AWD έκδοση τροφοδοτείται από μία μπαταρία χωρητικότητας 111 kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη που αποδίδουν από κοινού στην έκδοση υψηλών επιδόσεων 518 ίππους και 910 Nm ροπή. Σε συνδυασμό μάλιστα με το εντελώς νέο πλαίσιο, δημιουργούν μία μοναδική και χαλαρωτική εμπειρία οδήγησης.

Volvo EX90 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός προσφέρει αυτονομία οδήγησης με μηδενικούς ρύπους έως και 600 χλμ. με μόνο μία φόρτιση, σύμφωνα πάντα με το πρότυπο δοκιμών WLTP, και φορτίζει από το 10% έως το 80% της στάθμης της μπαταρίας σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Φόρτιση χωρίς άγχος

Το νέο ηλεκτροκίνητο EX90 σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για την Volvo, και η φόρτιση της μπαταρίας αποτελεί μια απλή και γρήγορο διαδικασία, χάρη σε μία ποικιλία έξυπνων τεχνολογιών και υπηρεσιών.

Volvo EX90 6

Με την δυνατότητα δημόσιας φόρτισης πλήρως ενσωματωμένη στην εφαρμογή Volvo Cars, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ εκατοντάδων χιλιάδων δημόσιων σημείων φόρτισης ανά τον κόσμο, να πληρώσετε για τη φόρτισή σας και να παρακολουθείτε την πρόοδό της με τον πιο απλό τρόπο. Επιπλέον, μπορείτε να ελέγχετε σε πραγματικό χρόνο τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης μέσω του Google Maps στην κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ασφάλεια για όλους

Ο βασικός εξοπλισμός ασφάλειας που προσφέρει το νέο EX90 είναι κορυφαίου επιπέδου, όχι μόνο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά και μεταξύ των μοντέλων της Volvo. Είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο για να κατανοεί εσάς και τον χώρο που το περιβάλλει, συμβάλλοντας ώστε να παραμένετε ασφαλείς εσείς, οι αγαπημένοι σας, αλλά και οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου.

Volvo EX90 7

Το νέο Volvo EX90 διαθέτει μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας που δημιουργείται από την πιο πρόσφατη τεχνολογία μας στην ανίχνευση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του. Προηγμένοι αισθητήρες όπως κάμερες, ραντάρ και LiDar, συνδέονται με την υψηλών επιδόσεων κεντρική υπολογιστική μονάδα του αυτοκινήτου, όπου ο επεξεργαστής NVIDIA DRIVE τρέχει το εσωτερικά εξελιγμένο λογισμικό της Volvo Cars, παράγοντας σε πραγματικό χρόνο θέαση 360 μοιρών για τον κόσμο γύρω από το αυτοκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

Το σύστημα LiDar μπορεί ανιχνεύει διαρκώς τον δρόμο, μέρα και νύχτα, καθώς και σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Μπορεί να δει μικρά αντικείμενα που βρίσκονται εκατοντάδες μέτρα μπροστά, δημιουργώντας περισσότερο χρόνο για αντίδραση και αποφυγή. Οι αισθητήρες συνεισφέρουν επίσης στην λειτουργία υποβοηθούμενης οδήγησης Pilot Assist, με μία νέα λειτουργία υποβοήθησης στο τιμόνι κατά την διάρκεια αλλαγής λωρίδων.

Πλήρως συνδεδεμένο

Ένας πανίσχυρος υπολογιστής, που υποστηρίζεται από τις πλατφόρμες Xavier και Orin της NVIDIA DRIVE AI, τις πλατφόρμες Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies και ένα εσωτερικά εξελιγμένο λογισμικό από τους μηχανικούς της Volvo, εκτελεί τις περισσότερες από τις βασικές λειτουργίες μέσα στο αυτοκίνητο, από την ασφάλεια και το σύστημα infotainment μέχρι και την διαχείριση της μπαταρίας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία εμπειρία απολαυστική και ταχύτητα, για την απόλυτη υποστήριξη του οδηγού.

Volvo EX90 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, το νέο Volvo EX90 σχεδιάστηκε για να γίνεται καλύτερο με την πάροδο του χρόνου, χάρη σε τακτικές ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις του λογισμικού και των εφαρμογών που το υποστηρίζουν. Ο χειρισμός των κύριων συστημάτων του γίνεται από την κεντρική οθόνη 14,5 ιντσών που αποτελεί μία πύλη προς ένα από τα καλύτερα συστήματα infotainment στην αγορά, με ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Google.

Χάρη στη στάνταρ σύνδεση 5G, όπου διατίθεται, δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο να εγκαταστήσετε τις εφαρμογές που χρειάζεστε στην αρχική σας οθόνη και να απολαύσετε πλήρως διαισθητική πλοήγηση. Μπορείτε επίσης να κάνετε streaming την αγαπημένη σας μουσική μέσω του νέου ηχοσυστήματος αναφοράς Bowers & Wilkins με Dolby Atmos -για πρώτη φορά σε ένα Volvo-, καθώς και ηχεία ενσωματωμένα στα προσκέφαλα για καθηλωτικό ήχο.

Καθαρή ενέργεια στον χώρο σας

Η ψηφιακή εφαρμογή Volvo Cars είναι το σημείο εκκίνησης και στην διαχείριση της οικιακής ενέργειας, η οποία σας επιτρέπει να ελαττώσετε τις εκπομπές CO2, να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε τον αντίκτυπό σας στο περιβάλλον.

Volvo EX90 8
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαθέσιμη αρχικά σε επιλεγμένες αγορές στο μέλλον, η προσφορά για τη διαχείριση οικιακής ενέργειας περιλαμβάνει ένα αμφίδρομο wallbox και ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας που σας βοηθά να παρακολουθείτε και να βελτιστοποιείτε την κατανάλωση ενέργειας του νοικοκυριού σας.

Μέσω της λειτουργίας έξυπνης φόρτισης που έρχεται στην εφαρμογή Volvo Cars, μπορείτε να φορτίζετε το Volvo EX90 σας την καλύτερη χρονική περίοδο από πλευράς βιωσιμότητας και οικονομίας στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αυτό, διότι το Volvo EX90 είναι το πρώτο μας αυτοκίνητο με όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό που ενεργοποιεί τη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης.

Volvo EX90 4

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ