Volvo ΕΧ90: Oι Σουηδοί δημιούργησαν το καλύτερο SUV στην ιστορία

Volvo EX90 ηλεκτρικό SUV 2022

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90 είναι το πιο προηγμένο μοντέλο στην ιστορία των Σουηδών και αντιπροσωπεύει την έναρξη μίας νέας εποχής για την εταιρεία.

Κάτι περισσότερο από ένα καινούργιο SUV είναι το ηλεκτρικό Volvo EX90 που παρουσιάστηκε από τη σουηδική εταιρεία ως το κορυφαίο μέχρι στιγμής οικογενειακό μοντέλο στη γκάμα της.

Με το 7θέσιο αμιγώς ηλεκτρικό SUV να συγκεντρώνει όλη την τεχνογνωσία της Volvo στην κατασκευή ασφαλών και προηγμένων τεχνολογικά μοντέλων, το EX90 αποτελεί το επόμενο «βήμα» στα βιώσιμα πλάνα των Σουηδών και θέλει παράλληλα να θέσει νέα στάνταρ στην κατηγορία του.

Δείτε εδώ την παρουσίαση του μοντέλου

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη δημιουργία του EX90 οι άνθρωποι της Volvo «κοίταξαν» προς όλες τις χρονικές κατευθύνσεις (παρελθόν, παρόν και μέλλον) έχοντας στον πυρήνα του concept τη βιωσιμότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του οδηγού και των επιβατών.

Φυσικά η προσφερόμενη ασφάλεια για τους επιβαίνοντες αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου βρίσκεται στις απόλυτες προτεραιότητες του νέου ηλεκτρικού Volvo αποτελώντας άλλωστε ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Σουηδών.

Η ασφάλεια στο επίκεντρο του Volvo EX90

Η ασφάλεια που προσφέρει στάνταρ το νέο ηλεκτρικό EX90 είναι υψηλότερη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο Volvo έχουμε δει μέχρι σήμερα. Το EX90 σχεδιάστηκε για να κατανοεί τους επιβάτες του και τον χώρο που το περιβάλλει, φροντίζοντας διαρκώς για την ασφάλειά των ίδιων αλλά και των άλλων χρηστών του δρόμου, με τη Volvo να ενσωματώνει σε αυτό τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στις τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης.

Αισθητήρες, κάμερες και ραντάρ, συνδέονται με την υψηλών προδιαγραφών κεντρική υπολογιστική μονάδα του αυτοκινήτου, με το λογισμικό της να έχει εξελιχθεί από την ίδια τη Volvo. Τη μεγάλη διαφορά κάνει η ενσωμάτωση Lidar που βρίσκεται κεντρικά τοποθετημένο στην οροφή του EX90 και ολοκληρώνει τη δυνατότητα του συστήματος για θέαση 360 μοιρών σε πραγματικό χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χάρη σε όλα τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας που φέρει, το EX90 είναι το πρώτο Volvo στην ιστορία που διαθέτει ήδη τον απαραίτητο εξοπλισμό για πλήρως αυτόνομη οδήγηση και θα μπορέσει να το κάνει αυτό όταν το επιτρέψει η νομοθεσία στο μέλλον.

Δείτε εδώ την παρουσίαση του μοντέλου

Το νέο ηλεκτρικό SUV προσέχει παράλληλα και τον οδηγό του με αισθητήρες και κάμερες που καταγράφουν τις αντιδράσεις του ώστε να καθορίσει το σύστημα κατά πόσο οδηγεί συγκεντρωμένος. Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιεί, αρχικά με ένα απαλό τίναγμα και στη συνέχεια πιο επίμονα, ενώ αν ο οδηγός αποκοιμηθεί ή αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας, το EX90 είναι σε θέση να σταματήσει με ασφάλεια και να καλέσει βοήθεια.

Τεχνολογίες με το βλέμμα στο μέλλον

Το EX90 έχει τη δυνατότητα να γίνεται πιο «έξυπνο» και πιο ασφαλές με την πάροδο του χρόνου, καθώς το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που φέρει μαθαίνει διαρκώς από τα δεδομένα που συλλέγει. Παράλληλα, το SUV μπορεί να λαμβάνει ενημερώσεις ασύρματα για την αναβάθμιση του λογισμικού των συστημάτων του διασφαλίζοντας την επικαιροποιημένη λειτουργία του και στο μέλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τεχνολογίες που κάνουν το EX90 να ξεχωρίζει είναι η στάνταρ σύνδεση 5G και η αλληλεπίδραση των επιβατών με το όχημα μέσω της μεγάλης κεντρικής οθόνης των 14,5 ιντσών. Στον εξοπλισμό του ανήκει ένα από τα καλύτερα συστήματα πολυμέσων της αγοράς, το οποίο ενσωματώνει υπηρεσίες και εφαρμογές Google, όπως το Google Assistant και οι Google Maps. To ΕΧ90 δίνει επίσης στάνταρ και τη δυνατότητα ψηφιακού κλειδιού μέσω του smartphone του ιδιοκτήτη, το οποίο μπορεί να διαμοιραστεί και με άλλα πρόσωπα που χρειάζονται πρόσβαση στο SUV.

Επιδόσεις και βιωσιμότητα με τη σφραγίδα της Volvo

Θέλοντας να θέσει τα στάνταρ στην κατηγορία, η κορυφαία έκδοση προς το παρόν έκδοση του Volvo EX90 είναι 4κίνητη και φέρει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν για κάθε άξονα. Συνδυαστικά η ισχύς φτάνει στους 517 ίππους και τα 910 Nm ροπής και για την αυτονομία των έως και 600 χλμ. φροντίζει η μεγάλης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρία των 111 kWh που βάζει τέλος στο σχετικό άγχος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υψηλές επιδόσεις και η χρήση προηγμένων τεχνολογιών στο EX90 δεν έχουν βάλει σε δεύτερη μοίρα τη βιωσιμότητα. Τα δομικά στοιχεία και τα μηχανικά μέρη του SUV Σουηδών έχουν κατασκευαστεί κατά 15% από ανακυκλωμένο χάλυβα και κατά 25% από ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Επίσης έχουν χρησιμοποιηθεί 48 κιλά ανακυκλωμένων πλαστικών, το υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με οποιοδήποτε Volvo μέχρι σήμερα.

Όλα τα παραπάνω συνδυαστικά οδήγησαν τους Σουηδούς στη δημιουργία του καλύτερου Volvo στην ιστορία τους, ενός Volvo που θα γίνεται ακόμη καλύτερο όσο θα περνά ο καιρός.

Δείτε εδώ την παρουσίαση του μοντέλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ