SUV πόλης από 5.000 ευρώ: Αυτά είναι τα πέντε μικρά θαύματα της Ινδίας

Hyundai Casper

Η διαχρονική ανάγκη για τη δημιουργία προσιτών και την ίδια στιγμή ανταγωνιστικών προτάσεων βρίσκει απάντηση έστω κι αν αυτή έρχεται από τη μακρινή Ινδία.

Την ίδια στιγμή που η έλλειψη ημιαγωγών είναι έτοιμη να πυροδοτήσει ένα νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές των νέων αυτοκινήτων στη γηραιά ήπειρο, μία από τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη -αυτή της Ινδίας- έχει το προνόμιο να υποδέχεται μικρά, προσιτά και άκρως ανταγωνιστικά crossovers, τα οποία κρύβουν πίσω από τον περιπετειώδη χαρακτήρα τους και το ελκυστικό σχεδιασμό τους τους υπαρκτούς συμβιβασμούς που καλείται κάποιος να πραγματοποιήσει ώστε να αποκτήσει ένα σύγχρονο τετράτροχο έναντι μερικών χιλιάδων ευρώ.

Έστω και με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, το όνειρο της απόκτησης ενός SUV πόλης γίνεται πραγματικότητα, καθώς δεν είναι λίγα εκείνα τα μοντέλα στην ινδική αγορά τα οποία εκκινούν από στη αγορά της Ινδίας στην ευρύτερη περιοχή των 5.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Renault KWID (από 5.011 ευρώ)

To Renault KWID διατηρεί τον τίτλο του πιο προσιτού crossover της ινδικής αγοράς με την τιμή του να ξεκινά από τα 5.011 ευρώ. Το alter ego του ευρωπαϊκού Dacia Spring, προσφέρεται στην Ινδία με ατμοσφαιρικούς κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 0,8 και 1,0 λίτρου, αποδίδοντας 54 και 68 ίππους αντιστοίχως.

Με μήκος 3,73 μέτρων και απόσταση από το έδαφος 17,5 εκατοστών, η βασική έκδοση του Renault KWID διαθέτει στον κατάλογο του εξοπλισμού του τα απολύτως απαραίτητα, ήτοι air condition, αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, αισθητήρες στάθμευσης και ABS με EBD, ωστόσο, προαιρετικά μπορεί να επιλέξει κανείς πλήθος αξεσουάρ τα οποία αναβαθμίζουν τόσο την άνεση όσο και την εικόνα του αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στους διαθέσιμους χώρους, το διαμέρισμα αποσκευών διαθέτει όγκο 279 λίτρων, ο οποίος με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει έως και τα 620 λίτρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Renault προσφέρει στην Ινδία και το μεγαλύτερο σε διαστάσεις Kiger, το οποίο ωστόσο διατηρείται κάτω από το ψυχολογικό όριο των τεσσάρων μέτρων και προσφέρεται σε ατμοσφαιρικές και υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις του 1,0 λίτρου οι οποίες έχουν αφετηρία τα 6.474 ευρώ.

Nissan Magnite (από 6.474 ευρώ)

Nissan Magnite

Το Nissan Magnite ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με τον ελκυστικό σχεδιασμό του και τις σύγχρονες προδιαγραφές του.

Με μήκος 3,99 μέτρων συνιστά μια πρόταση που τοποθετείται στην κατηγορία των SUV πόλης, προσφέροντας ωστόσο ικανοποιητικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 336 λίτρα και φτάνει έως τα 690 λίτρα, στην περίπτωση που αναδιπλώσει κανείς τις πλάτες των πίσω καθισμάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nissan Magnite

Στην γκάμα του Nissan Maginte πρωταγωνιστεί ένα τρικύλινδρο σύνολο χωρητικότητας 1,0 λίτρου, η ατμοσφαιρική εκδοχή του οποίου αποδίδει 72 ίππους και η υπερτροφοδοτούμενη 100 ίππους και έως 160 Nm ροπής.Στην περίπτωση, μάλιστα, των υπερτροφοδοτούμενων εκδόσεων, τη θέση του μηχανικού κιβωτίου των πέντε σχέσεων μπορεί να πάρει και μια αυτόματη μονάδα συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT).

Κοιτώντας τη λίστα του βασικού εξοπλισμού, παρών δηλώνουν -μεταξύ άλλων- οι μετωπικοί αερόσακοι, το air condition, τα ηλεκτρικά παράθυρα οδηγού και συνοδηγού και οι αισθητήρες στάθμευσης. Τα 6.474 ευρώ της βασικής, ατμοσφαιρικής έκδοσης αυξάνονται σε 8.750 ευρώ.

Hyundai Casper (από 6.000 ευρώ – κατ’ εκτίμηση)

Hyundai Casper
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H απόφαση της Hyundai να χαμηλώσει κι’ άλλο τον πήχη στην κατηγορία των SUV ήταν η αναμενόμενη, θέλοντας να καλύψει το κενό που υπήρχε κάτω από το εξαιρετικά επιτυχημένο στην ινδική αγορά Creta.

Η νέα κορεατική πρόταση ονομάζεται Casper, διαθέτει μήκος 3,6 μέτρων, αυξημένη απόσταση από το έδαφος κι όλα τα απαραίτητα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που το τοποθετούν στην ευρύτερη κατηγορία των SUV.

Στη βασική του έκδοση εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,0 λίτρου και απόδοσης 76 ίππων, ωστόσο, υπάρχει και υπερτροφοδοτούμενη έκδοση στην οποία το τρικύλινδρο σύνολο αποδίδει 100 ίππους.

Μάλιστα, για την αγορά της Ινδίας δεν αποκλείεται να δούμε και τα ατμοσφαιρικά σύνολα των 1,1 και 1,2 λίτρων, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος, ενώ οι Κορεάτες έχουν ήδη επιβεβαιώσει την εξέλιξη μιας ηλεκτροκίνητης έκδοσης.

Hyundai Casper

Η παραγωγή του Hyundai Casper θα ξεκινήσει στην Νότια Κορέα στις 15 Σεπτεμβρίου και μένει να αποδειχθεί αν πρόκειται να φτάσει έως και τις αγορές της ευρωπαϊκής ηπείρου ή αν το μικρότερο σε διαστάσεις και πιο προσιτό SUV στην ιστορία της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα προορίζεται για αναπτυσσόμενες αγορές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος να σημειώσουμε πως η τιμή του μοντέλου για την αγορά της Ινδίας θα διαμορφωθεί περίπου στα 6.000 ευρώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

KIA Sonet (7.911 ευρώ)

KIA Sonet

Με μήκος μικρότερο από τέσσερα μέτρα, το KIA Sonet ανήκει στην κατηγορία των SUV πόλης, διαθέτοντας εξοπλιστικά -και όχι μόνο- χαρακτηριστικά τα οποία φωτογραφίζουν μια ευρωπαϊκών προδιαγραφών πρόταση. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των κινητήρων και ειδικότερα του ατμοσφαιρικού κινητήρα του 1,2 λίτρου, απόδοσης 82 ίππων.

Όπως και οι βασικοί ανταγωνιστές, το KIA Sonet καλύπτει τις απολύτως βασικές ανάγκες σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας, διαθέτοντας στο βασικό του εξοπλισμό δύο αερόσακους, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ABS και ηλεκτρικούς καθρέπτες.

KIA Sonet
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο γενναιόδωροι είναι οι χώροι που προσφέρει το εσωτερικό του, με το διαμέρισμα των αποσκευών να αγγίζει τα 400 λίτρα.

Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του KIA Sonet σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους είναι η παρουσία ενός κινητήρα diesel στην γκάμα του, ο οποίος είναι χωρητικότητας 1,5 λίτρου και απόδοσης 100 ίππων.

Tata Punch (6.000 ευρώ κατ’ προσέγγιση)

Tata Punch

Παίζοντας εντός έδρας, η Tata δεν θα μπορούσε να λείπει από την κατηγορία των μικρών και προσιτών SUV. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται πολύ σύντομα να λανσάρει μέσα στους επόμενους μήνες το πολλά υποσχόμενο Punch.

To αστικών διαστάσεων crossover εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λίτρου και απόδοσης 86 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται είτε με ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, είτε με μια αυτοματοποιημένη μονάδα με τον ίδιο αριθμό ταχυτήτων.

Tata Punch
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μήκος του πεντάθυρου αμαξώματος θα φτάνει τα 3,8 μέτρα και ο χώρος των αποσκευών τα 366 λίτρα, προσδίδοντας στο μικρό SUV της Tata την απαιτούμενη χρηστικότητα. Σε επίπεδο ασφάλειας, οι ενισχύσεις του πλαισίου και οι δύο μετωπικοί αερόσακοι του βασικού εξοπλισμού, αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν την… σωματική ακεραιότητα των επιβατών, ακολουθώντας τα στάνταρ της ινδικής αγοράς.

Μάλιστα, οι πλουσιότερες εκδόσεις του αυτοκινήτου θα διαθέτουν σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, κάμερα οπισθοπορίας και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με ενσωματωμένο navigation και εκτεταμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Αν και το Tata Punch δεν διατίθεται για την ώρα στην ινδική αγορά, οι πρώτες εκτιμήσεις τοποθετούν την τιμή των βασικών του εκδόσεων στα 5.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ