Τα καλύτερα SUV της ελληνικής αγοράς έως 22.000 ευρώ

Peugeot 2008 diesel

Η κατηγορία των SUV αποτελεί με διαφορά τη δημοφιλέστερη κατηγορίας της ευρωπαϊκής αγοράς προσφέροντας αξιόπιστες λύσεις σε εκείνους που επιθυμούν να συνδυάσουν τους επαρκείς χώρους με την ελευθερία κινήσεων που προσφέρει η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και το περιπετειώδες προφίλ.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι οι κατασκευαστές που επιχειρούν να χαμηλώσουν τον πήχη σε επίπεδο διαστάσεων και τιμών, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία σε ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό να αποκτήσει πρόσβαση στη διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV.

Με όριο, λοιπόν, τα 22.000 ευρώ και σημείο αναφοράς τον ολοκληρωμένο προσανατολισμό τους, εμείς επιλέξαμε τα πέντε καλύτερα SUV που μπορεί να αποκτήσει κανείς σήμερα στην ελληνική αγορά, απολαμβάνοντας τα χαρίσματα ενός οχήματος ελευθέρου χρόνου στην τιμή ενός… καλά εξοπλισμένου city car. H συνέχεια επί της οθόνης σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Peugeot 2008

Peugeot 2008

Η πορεία του Peugeot 2008 στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκινά το μακρινό 2013, όταν η κατηγορία των αστικών διαστάσεων crossovers μετρούσε ελάχιστα μέλη και η επιτυχία θα μπορούσε να θεωρεί… εξασφαλισμένη. Οι Γάλλοι, βέβαια, δεν επαναπάφθηκαν στην εφήμερη δόξα και τo φρέσκο χρήμα που εισέρρευσε στα ταμεία τους, επιχειρώντας να αλλάξουν όχι μόνο επίπεδο αλλά και κατηγορία. Η αλήθεια είναι ότι η δεύτερη, κατά σειρά γενιά, του Peugeot 2008 τοποθετείται πιο κοντά στις προτάσεις της κατηγορίας των μικρομεσαίων SUV παρά σε εκείνη που είχε δραστηριοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Με μήκος που αγγίζει τα 4,3 μέτρα και avant garde σχεδίαση, το Peugeot 2008 ξεχωρίζει ανάμεσα στις προτάσεις του ανταγωνισμού του. Ένα ακόμα στοιχείο που του εξασφαλίζει ένα σαφές προβάδισμα είναι η πλήρης γκάμα εκδόσεων, καθώς πέρα από του γνωστούς κινητήρες βενζίνης και diesel απόδοσης 100 και 130 ίππων, μπορεί κανείς να επιλέξει και την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση των 136 ίππων. Το Peugeot 2008 προσφέρεται στην ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης τα 19.000 ευρώ, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα τη σχέση αξίας/τιμής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Renault Captur

Renault Captur καλύτερα SUV έως 22.000 ευρώ 2021

Με γαλλική καταγωγή και ανάλογη ανατροφή με το Peugeot 2008, το Renault Captur επιχείρησε τη δική του υπέρβαση με σκοπό να αναρριχηθεί στην πυραμίδα των αστικών διαστάσεων SUV. Η upper class σχεδίαση, σε συνδυασμό με την αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων, εξασφάλισαν τις απαραίτητες αποστάσεις από το πρόσφατο παρελθόν, χαρίζοντας στη δεύτερη κατά σειρά γενιά του αυτοκινήτου ένα ξεκάθαρο προβάδισμα. Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγεις, άλλωστε, παρατηρώντας την ποιότητα με την οποία το γαλλικό crossover έχει εκτελέσει μια δοκιμασμένη στον χρόνο συνταγή. Στο cockpit, λοιπόν, τον πρώτο λόγο έχει η κεντρικά τοποθετημένη έγχρωμη οθόνη αφής, το μέγεθος της οποίας φτάνει έως και τις 9,3 ίντσες.

Κάτω από το καπό του γαλλικού crossover, o τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,0 λίτρου ο οποίος προσφέρεται και σε εκδόσεις διπλού καυσίμου με δυνατότητα τροφοδοσίας με LPG. Σε αυτήν την περίπτωση, η απόδοσή του φτάνει τους 100 ίππους, ωστόσο, σύντομα στην γκάμα του αυτοκινήτου πρόκειται να προστεθούν και ισχυρότερες διαμορφώσεις με κορυφαία εκείνη που εφοδιάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύνολο απόδοσης 160 ίππων. Το Renault Captur ξεκινά στην ελληνική αγορά από τα 19.830 ευρώ, τιμή που αντιστοιχεί στην έκδοση βενζίνης/LPG των 100 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ford Puma

Ford Puma

Η άφιξη του Ford Puma στην ευρωπαϊκή αγορά τοποθέτησε την μπλε οβάλ φίρμα στην καρδιά της κατηγορίας των SUV πόλης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις γέννησης ενός νέου best seller, στο πλευρό των καταξιωμένων Fiesta και Focus. Οι υψηλές προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν, καθώς το Puma όχι μόνο κατάφερε να δημιουργήσει τη δική του σχεδιαστική σχολή αλλά και να ακολουθήσει τον σχεδόν απαράβατο κανόνα που θέλει τις προτάσεις της Ford να διακρίνονται για τον οδηγοκεντρικό προσανατολισμό τους.

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος ελάχιστα επηρέασε τη στάση του Puma στην άσφαλτο, με τους ανθρώπους  της Ford να αναζητούν έξυπνες λύσεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ώστε να μεγιστοποιήσουν την πρακτικότητά του. Για την κίνηση του Ford Puma επιστρατεύθηκε ο γνωστός EcoBoost βενζινοκινητήρας του 1,0 λίτρου, ο οποίος προσφέρεται σε ήπια υβριδικές εκδόσεις των 125 και 155 ίππων. Μια εναλλακτική επιλογή θα μπορούσε να αποτελέσει ο κινητήρας diesel χωρητικότητας 1,5 λίτρου και απόδοσης 120 ίππων, όπως άλλωστε και η κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία φέρει τα διακριτικά ST και έναν τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.496 κ.εκ. απόδοσης 200 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Toyota Yaris Cross

Toyota Yaris Cross

Μπορεί το Toyota Yaris Cross να μην έχει πατήσει ακόμα τους τροχούς του στην ελληνική άσφαλτο, ωστόσο, ήδη φιγουράρει ανάμεσα σε εκείνες τις προτάσεις που πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία των SUV πόλης. Η τεράστια παράδοση που κουβαλά –ελέω της συμβατικής έκδοσης του Yaris- αποτελεί το διαβατήριο για την  επιτυχία που πρόκειται να γνωρίσει εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Αν και ο ατμοσφαιρικός κινητήρες βενζίνης είναι εκείνος που εφοδιάζει την πιο προσιτή έκδοση του αυτοκινήτου, αποδίδοντας 125 ίππους, το υβριδικό σύνολο είναι εκείνο που πρόκειται να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η απόδοση της υβριδικής μονάδας ισχύος παραμένει η ίδια σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο, τη διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνει η δυνατότητα επιλογής τετρακίνητης έκδοσης. Οι πρώτες παραδόσεις του Toyota Yaris Cross θα ξεκινήσουν στη χώρα μας τον προσεχή Σεπτέμβριο, μολονότι το… βιβλίο των παραγγελιών έχει ήδη ανοίξει. Η τιμή του Toyota Yaris Cross διαμορφώνεται στα 17.470 ευρώ για την ατμοσφαιρική έκδοση βενζίνης του 1,5 λίτρου και στα 20.320 ευρώ για την υβριδική εκδοχή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Opel Mokka

To Opel Moka αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων, έχοντας καταφέρει να αλλάξει προσανατολισμό και να επαναπροσδιορίσει τη θέση του στην κατηγορία των SUV. Με αστικές διαστάσεις και προδιαγραφές, το Mokka διακρίνεται για το νεανικό του προφίλ και τον ξεχωριστό σχεδιασμό του. Επί της ουσίας πρόκειται για το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Opel και το περίφημο «Visor» στο ρύγχος του. Με μήκος 4,15 μέτρα και επαρκείς χώρους για τέσσερις, το Mokka παραμένει ευέλικτο και πρακτικό, διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις από τις μεγαλύτερες και πιο «βαριές» προτάσεις της κατηγορίας του.

Κάτω από το καπό του Mokka συναντάμε τον γνωστό τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λίτρου σε εκδόσεις των 100 και των 130 ίππων, όπως άλλωστε και τον πετρελαιοκινητήρα των 1.499 κ.εκ. στη διαμόρφωση των 110 ίππων. Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Opel Mokka απέναντι στον ανταγωνισμό του είναι και η ύπαρξη ηλεκτροκίνητης έκδοσης στην γκάμα της, την τύχη της οποίας ορίζουν ο ηλεκτροκινητήρας των 136 ίππων και οι μπαταρίες ιόντων λιθίου των 50 kWh. To Opel Mokka έχει αφετηρία στη χώρα μας τα 21.690 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης των 900 ευρώ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

Ποια είναι τα best seller που κυριαρχούν στις πωλήσεις 

Η επίθεση των Ιαπώνων: Όλα τα νέα μοντέλα που περιμένουμε

Οι καλύτερες προσφορές και εκπτώσεις για την αγορά αυτοκινήτου

Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα και οι τιμές τους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ