Renault Arkana: Το κουπέ-SUV που κάνει τη διαφορά

Renault Arkana

H Renault αλλάζει τα δεδομένα και ταράζει τις ισορροπίες, καθώς γίνεται η πρώτη mainstream αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη που προσφέρει ένα κουπέ SUV, σε μία κατηγορία που μέχρι σήμερα μονοπωλούσαν οι premium μάρκες. Το όνομα αυτού; Arkana!

Με το νέο Arkana, η Renault αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, παρουσιάζοντας μία εντελώς νέα γενιά SUV - τόσο σε ό,τι αφορά την εμφάνιση όσο και τη λειτουργικότητα. Ένα μοντέλο που εγγυάται περισσότερες συναρπαστικές οδηγικές εμπειρίες, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ασφάλεια. Ένα συναρπαστικό μοντέλο που είναι εφοδιασμένο με εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία. Τι θα λέγατε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το Arkana;

Renault Arkana
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθηλωτικό σπορ design

Το νέο Arkana διαθέτει μοναδική εμφάνιση, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος (200 mm), μυώδες προφίλ και φαρδείς ώμους, ταιριάζοντας τέλεια με τον κόσμο των SUV. Οι εμπρός και πίσω ποδιές και τα προστατευτικά φρύδια στα φτερά τονίζουν ακόμα περισσότερο τη SUV εμφάνιση, ενώ η κεκλιμένη γραμμή της οροφής σε συνδυασμό με το σχήμα των πλευρικών παραθύρων, δημιουργούν μία εντυπωσιακή αισθητική που τονίζεται και από το νεύρο που διατρέχει όλη την πλευρά μέχρι τα πίσω παράθυρα, αντανακλώντας το δυναμισμό του αυτοκινήτου. Η συγκεκριμένη σχεδιαστική προσέγγιση, αντανακλά τα χαρακτηριστικά ενός κουπέ SUV μοντέλου.

Renault Arkana

Τα full LED φωτιστικά σώματα διαθέτουν την υπογραφή σχήματος «C» που χαρακτηρίζει όλα τα νέα μοντέλα της Renault και τονίζει το στιλάτο και δυναμικό design του νέου μοντέλου. Τα πίσω φωτιστικά σώματα αξιοποιούν και αυτά την υπογραφή «C» με μία λωρίδα που διατρέχει όλο το πλάτος της πίσω πόρτας και ενώνει νοητά τα δύο φωτιστικά σώματα, δίνοντας έμφαση στο πλάτος του αυτοκινήτου και προσδίδοντας την απαραίτητη μοναδικότητα στην εμφάνισή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του νέου Arkana, είναι η πλαϊνή του όψη, ενώ το μήκος του φτάνει τα 4,568 μ., το ύψος τα 1,571 μ. και το μεταξόνιο είναι 2,720 μ.

Renault Arkana

High-tech cockpit

Το νέο Arkana προσφέρει μία high-tech θέση οδήγησης και ένα εσωτερικό που αντανακλά την υψηλή του ποιότητα, προσφέροντας άνεση και μοναδική ευρυχωρία. Συγκεκριμένα, εφοδιάζεται με ψηφιακό ταμπλό που περιλαμβάνει μία έγχρωμη οθόνη έως 10,2 ιντσών, ενώ την εικόνα συμπληρώνει η κεντρική οθόνη τύπου tablet έως 9,3 ιντσών, η οποία προσφέρει μία από τις μεγαλύτερες επιφάνειες θέασης στην κατηγορία.

Η κεντρική κονσόλα προσφέρει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και διαθέτει σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone, πλευρικές θήκες και ένα δίχτυ από την πλευρά του συνοδηγού. Επιπρόσθετα, οι θήκες στις πόρτες μπορούν να χωρέσουν μπουκάλια 1,5 λίτρου. Το νέο Renault Arkana διαθέτει επίσης και τέσσερεις θύρες USB (δύο εμπρός και δύο πίσω) για σύνδεση με ηλεκτρονικές συσκευές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Renault Arkana

Το νέο Arkana προσφέρει ένα μοναδικό επίπεδο ευρυχωρίας για σπορ μοντέλο, ειδικά στους πίσω επιβάτες, που απολαμβάνουν χώρο για τα γόνατά τους έως 211 mm - τον μεγαλύτερο στην κατηγορία του. Παράλληλα, κορυφαίος είναι ο χώρος αποσκευών των 513 λίτρων.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Renault Arkana

Renault Arkana
Renault Arkana
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Full υβριδική γκάμα

Το νέο Arkana διατίθεται με τον full υβριδικό κινητήρα E-TECH Hybrid των 145 ίππων, καθώς και με τον βενζινοκινητήρα υψηλών επιδόσεων 1.3 TCe 140 με σύστημα micro-hybrid 12V, για περισσότερη οικονομία, αμεσότερη απόκριση και οδηγική απόλαυση.

E-TECH Hybrid 145

Η πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία E-TECH βασίζεται σε μία σχεδίαση που ενσωματώνει πάνω από 150 πατέντες, αξιοποιώντας όλη την τεχνογνωσία της Renault από τους αγώνες της F1, ειδικότερα στον τομέα της ανάκτησης ενεργείας. Ο κινητήρας E-TECH Hybrid των 145 ίππων περιλαμβάνει έναν 4-κύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.6lt νέας γενιάς. Η ισχύς του είναι 69 kW (91 hp), ενώ συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν 36 kW και έναν 15 kW HSG (High-Voltage Starter Generator).

Renault Arkana

Ένα πρωτοποριακό κιβώτιο πολλαπλών λειτουργιών (multi-mode), χωρίς συμπλέκτη, συμπληρώνει το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ο επαναστατικός συνδυασμός των ηλεκτροκινητήρων και του κιβωτίου ταχυτήτων εξασφαλίζει ομαλές αλλαγές ταχυτήτων και βέλτιστη οικονομία. Το full υβριδικό σύστημα κίνησης συμπληρώνει η μπαταρία ιόντων λιθίου των 1,2 kWh (230V) που βρίσκεται στο χώρο των αποσκευών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά, το νέο Arkana στην έκδοση E-TECH Hybrid έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί έως και 80% του χρόνου οδήγησης στην πόλη, 100% ηλεκτροκίνητα, επιτυγχάνοντας έως και 40% μείωση της κατανάλωσης στην πόλη, σε σύγκριση με έναν παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σε λειτουργία αμιγούς ηλεκτροκίνησης το νέο Arkana E-TECH Hybrid μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητες έως και 75 km/h.

Renault Arkana

Micro-hybrid κινητήρας 1,3 TCe 140

Το νέο Arkana είναι επίσης διαθέσιμο στην έκδοση MHEV, που βασίζεται στον 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα turbo αμέσου ψεκασμού 1,3 TCe, 140 ίππων. Αυτή υλοποιείται μέσω της προσθήκης ενός συστήματος εναλλάκτη, σε συνδυασμό με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12V, τοποθετημένη κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Οικονομικός και υψηλών επιδόσεων micro-hybrid βενζινοκινητήρας εξασφαλίζει πραγματική οδηγική απόλαυση, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει τις υψηλότερες απαιτήσεις όσον αφορά την αξιοπιστία και την αντοχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τεχνολογία micro-hybrid 12V στο νέο Arkana βελτιώνει τη λειτουργία του Stop & Start και εξασφαλίζει την ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση του αυτοκινήτου. Επιτρέπει επίσης τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Η τεχνολογία micro-hybrid μειώνει έως και κατά 8% την κατανάλωση και έως και κατά 8,5% τις εκπομπές ρύπων CO2, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ομαλότερη επανεκκίνηση και μεγαλύτερη άνεση στην οδήγηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κορυφαία ασφάλεια και τεχνολογία

Το νέο Arkana εξοπλίζεται με σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης για ασφαλέστερη οδήγηση, χωρίς άγχος. Μεταξύ αυτών και το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο και μποτιλιάρισμα. Αυτά τα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης, χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες – Οδήγηση, Στάθμευση και Ασφάλεια – και όλα μαζί εντάσσονται στην παλέτα συστημάτων Renault EASY DRIVE. Ενδεικτικά, περιλαμβάνονται τα εξής συστήματα:

  • Ενεργό cruise control με λειτουργιά stop & go (adaptive cruise control)
  • Ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (active emergency brake)
  • Προειδοποίηση τυφλού σημείου (blind spot warning)
  • Αναγνώριση πινακίδων οδικής σήμανσης και ενημέρωση τήρησης ορίων ταχύτητας (traffic sign recognition with speed alert)
  • Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα και υποβοήθησης διατήρησης πορείας (lane departure warning system and lane keeping assist)
  • Ενεργή λειτουργιά εντοπισμού αυτοκίνητου όπισθεν (rear cross traffic alert)

Απόλυτα δικτυωμένο

Χάρη στο οικοσύστημα Renault EASY CONNECT, το νέο Arkana είναι απόλυτα δικτυωμένο, μέσω της εφαρμογής MY Renault και του νέου συστήματος πολυμέσων Renault EASY LINK. Το σύστημα παρέχει μόνιμη δικτύωση 4G και πρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρονται από συνεργάτες όπως η Google (εύρεση διευθύνσεων) και η TomTom (πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και περιοχές κινδύνου). Από τον χειρισμό του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως, μέχρι και τις πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένης και της πλοήγησης “door to door” με πληροφορίες για το σημείο του προορισμού που αποστέλλονται στο αυτοκίνητο, τη θέση του αυτοκινήτου και τον τηλεχειρισμό των θυρών, όλα τα συστήματα στοχεύουν στο να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία δικτύωσης, τόσο εντός όσο και εκτός του αυτοκινήτου, μέσω smartphone. Το σύστημα πολυμέσων Renault EASY LINK και η ενσωματωμένη χαρτογράφηση προσφέρουν, επίσης, αυτόματες και τακτικές "Over the Air" ενημερώσεις χαρτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Renault Arkana

MULTI-SENSE: Εξατομικευμένη εμπειρία οδήγησης

Η τεχνολογία Renault MULTI-SENSE δίνει στον οδηγό του νέου Arkana την ευκαιρία να εξατομικεύσει την προσωπική του εμπειρία οδήγησης ανάλογα με τη διάθεσή του. Συνδυάζοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ της χαρτογράφησης του κινητήρα, του υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης, του εσωτερικού φωτισμού και τη διαμόρφωση του ψηφιακού πίνακα οργάνων, οι ρυθμίσεις του MULTI-SENSE διατίθενται με τρείς διαφορετικές επιλογές:

  • Eco, για περιορισμό της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2
  • Sport, για αμεσότερη απόκριση στο πάτημα του γκαζιού και πιο άμεση πληροφόρηση και απόκριση από το τιμόνι
  • MySense για μια ιδανική εξατομικευμένη εμπειρία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Renault Arkana

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ