Οι δρόμοι γεμίζουν «σταμπαρισμένες» λακκούβες –Ποιος τις φτιάχνει και γιατί

Lakkouves 1

Το μέγεθος του εθνικού οδικού δικτύου είναι τέτοιο που επιβάλει και την δική μας συμβολή στη συνεχή επιτήρηση και συντήρησή του.

Η οδική ασφάλεια είναι πολυσύνθετη και μας αφορά όλους για πολλούς λόγους. Για να κινούμαστε όμως με ασφάλεια στους δρόμους θα πρέπει πέρα από σωστοί και νόμιμοι οδηγοί, να έχουμε και ένα καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο.

Βέβαια, αυτές δεν είναι οι μόνες προϋποθέσεις για να κινούμαστε με ασφάλεια στους δρόμους, καθώς θα πρέπει και οι ίδιοι οι δρόμοι να βρίσκονται σε αντίστοιχα καλή κατάσταση. Το εθνικό δίκτυο όμως δεν περιλαμβάνει μόνο τον ασφαλτοτάπητα, αλλά και την ειδική σήμανση που φέρει.

Lakkouves 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αυτό τον λόγο έχει δημιουργηθεί ένα μοναδικό project που επιτελεί κοινωνικό έργο. Το Safe Roads project είναι το πρόγραμμα της Hellas Direct που κάνει αυτό φαντάζεστε: Τους δρόμους που κυκλοφορούμε όλοι, πιο ασφαλείς.

Το συγκεκριμένο project δεν είναι κάτι καινούργιο για την Hellas Direct, μιας και ξεκίνησε το 2017 με το βάψιμο διαβάσεων και διαγραμμίσεων. Ακολούθησε η περσινή δράση Safe Friday, αντί για Black Friday, με την Hellas Direct να επενδύει στην επισκευή και την αναβάθμιση σχολικών διαβάσεων, αντί να προχωρήσει στις καθιερωμένες εκπτώσεις της ημέρας.

Έτσι λοιπόν, προχώρησε στην «επισκευή» και συντήρηση 100 διαβάσεων (βαφή, σήμανση κ.α.), αναβαθμίζοντας την ασφάλεια των παιδιών μας κατά την μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.

Lakkouves 3

Τώρα όμως, το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς Safe Roads ενισχύεται και επεκτείνεται περιλαμβάνοντας πλέον και τις λακκούβες που, όχι μόνο ταλαιπωρούν εμάς και τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου μας, αλλά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωής μας, υποβαθμίζοντας την οδική ασφάλεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων ταλαιπωρούν την ανάρτηση και το πλαίσιο του αυτοκίνητου μας, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ευθύνονται και για ορισμένα ατυχήματα. Η πλειοψηφία των ελληνικών δρόμων χαρακτηρίζεται από διάφορες κακοτεχνίες, όπως λακκούβες, μπαλώματα, εγκάρσιες τομές, παράνομα σαμαράκια κ.α.

Ειδικά στο σφιχτό δίκτυο των μεγάλων πόλεων που δεν είναι εύκολη η σωστή ασφαλτόστρωση λόγω χώρου και κίνησης, οι δρόμοι θυμίζουν ορισμένες φορές βομβαρδισμένο τοπίο. Οι κακοτεχνίες των δρόμων όμως καταπονούν το αυτοκίνητό μας και μπορούν να του προκαλέσουν σοβαρές ζημιές ή και να μας “οδηγήσουν” σε ατύχημα.

Lakkouves 4

Όπως είναι λογικό, η νέα αυτή πρωτοβουλία της Hellas Direct γίνεται σε συνεργασία με τους δήμους, σύμφωνα πάντα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφάλειας. Με αυτό κατά νου, είναι βέβαιο ότι και η μικρότερη διόρθωση και βελτίωση του οδικού δικτύου, αναβαθμίζει την ασφάλεια που προσφέρουν οι δρόμοι και συμβαίνουν λιγότερα ατυχήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με τη πρωτοβουλία της Hellas Direct και το Safe Roads project, οι δήμαρχοι δύο δήμων που ήδη συνεργάζονται με το πρόγραμμα αναφέρουν:

Ιωάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης
Η συνεργασία μας με την εταιρεία Hellas Direct, σχετικά με το Safe Roads project για την
επιδιόρθωση βλαβών οδοστρώματος
, ανέδειξε τη δέσμευση μας για την ασφάλεια των
πολιτών και κυρίως των μαθητών μας, καθιστώντας τις οδούς της πόλης μας πιο ασφαλείς
μετά την επισκευή των δρόμων και των σχολικών διαβάσεων.

Lakkouves 5

Γιώργος Μαρκόπουλος, δήμαρχος Γαλατσίου
Τα παιδιά είναι πάντα η προτεραιότητά μας στον Δήμο Γαλατσίου και είμαστε ιδιαίτερα
ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν στην ασφάλειά τους. Ειδικότερα, η ασφάλεια
των μετακινήσεων παιδιών και γονέων
, από και προς τα σχολεία της πόλης μας, αποτελεί
πρωταρχικό μας στόχο.

Ήδη οι γονείς αγκάλιασαν την εξαιρετική πρωτοβουλία της Hellas Direct να μεταμορφώσει
σχολικές διαβάσεις με τη βελτίωση της σήμανσης στον δρόμο, με νέες φωτεινές πινακίδες
και επιδιόρθωση υποδομών στον Δήμο Γαλατσίου και έχουμε σκοπό να επεκτείνουμε αυτή
την προσπάθεια σε όλα τα σχολεία του δήμου μας, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι είχε θετικά
αποτελέσματα.

Τα ζητήματα οδικής ασφάλειας χρειάζονται άμεσες λύσεις με πράξεις και γι’ αυτό έχει
προγραμματιστεί η επισκευή και αναβάθμιση των σχολικών διαβάσεων σε όλη την πόλη
.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το Safe Roads project, η Hellas Direct εφαρμόζει στην πράξη την αυτοδέσμευση που πηγάζει από το DNA της, να κάνει δηλαδή το σωστό και χρήσιμο για την κοινωνία, και ας μην είναι δική της δουλειά. Σκοπός της είναι να έχει ενεργό ρόλο στην κοινότητα και αναπτύσσοντας στοχευμένες καινοτομίες να συμβάλλει στη λύση πραγματικών προβλημάτων, αναβαθμίζοντας την οδική ασφάλεια και την ποιότητα των μετακινήσεων για όλους του οδηγούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ