Κάνε το αυτοκίνητο σου σαν καινούργιο για τις διακοπές -Τα σημεία ελέγχου που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Κάνε το αυτοκίνητό σου σαν καινούργιο Hellas Direct με wallet+

Η ώρα των καλοκαιρινών διακοπών πλησιάζει για τους περισσότερους Έλληνες και η σωστή προετοιμασία του αυτοκινήτου αποτελεί εγγύηση για τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές του χρόνου.

Για τον Έλληνα το προσωπικό του αυτοκίνητο αποτελεί διαχρονικά το κύριο μεταφορικό μέσο στις καλοκαιρινές διακοπές και ανεξάρτητα από έχει οικογένεια ή όχι.

Οι διακοπές βρίσκονται πλέον πολύ κοντά για την μεγαλύτερη μερίδα των κατοίκων της Ελλάδας και τώρα είναι η σωστή στιγμή για να πραγματοποιήσουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους στο αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιήσουμε τις ημέρες τις άδειας. Έτσι θα εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του αλλά και την πολυπόθητη ηρεμία μυαλού που επιβάλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσουμε και τις περισσότερες από εκείνες τις μικροεπισκευές στο αυτοκίνητο, οι οποίες δεν επηρέαζαν άμεσα τη λειτουργία του μέχρι τώρα, αλλά ενδέχεται να το κάνουν τη χειρότερη χρονική στιγμή.

Το παραπάνω είναι πολύ πιθανό με δεδομένο ότι το αυτοκίνητο θα κληθεί να κινηθεί με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, σε άσφαλτο αλλά και σε χωμάτινους δρόμους και συνήθως φορτωμένο σχεδόν στο μέγιστο επιτρεπόμενο όριό του.

Η πιθανότητα να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα στις διακοπές είναι ακόμη πιο πιθανή αν το αυτοκίνητο είναι πλέον κάποιας ηλικίας όπου η φροντίδα και η σωστή συντήρηση από την πλευρά του ιδιοκτήτη του παίζει τον σημαντικότερο ρόλο για την απρόσκοπτη λειτουργία του σε κάθε συνθήκη. Ας δούμε μαζί λοιπόν τι πρέπει να προσέξουμε για να απολαύσουμε με ασφάλεια και ξεγνοιασιά τις διακοπές και αυτό το καλοκαίρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έλεγχος σε κινητήρα και υγρά

Το ευκολότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε αρχικά είναι να συμβουλευτούμε το βιβλίο περιοδικής συντήρησης του αυτοκινήτου μας ώστε να εξακριβώσουμε πότε πρέπει να γίνει το επόμενο σέρβις είτε αυτό είναι το «μικρό» είτε το «μεγάλο». Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, αν το σέρβις είναι σχετικά κοντά σε εναπομείναντα χιλιόμετρα, καλό είναι να το κάνουμε πριν ξεκινήσουμε για τις διακοπές μας ακόμη και αν τα χιλιόμετρα που θα διανύσουμε είναι ελαφρώς λιγότερα από εκείνα που έχουμε σημειώσει στο βιβλίο συντήρησης.

Με την πραγματοποίηση του σέρβις εξασφαλίζουμε ότι έχουν αλλαχθεί όλα εκείνα τα αναλώσιμα που πρέπει να αντικατασταθούν, όπως είναι για παράδειγμα τα λάδια του κινητήρα, το ψυκτικό υγρό και τα υγρά των φρένων.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι με το σέρβις εξασφαλίζουμε ότι έχουν γίνει και όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στο αυτοκίνητο, τους οποίους δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς καθώς δεν έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις ή και τον εξοπλισμό που απαιτείται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έλεγχος και στα ελαστικά

Κάνοντας εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες χιλιόμετρα κατά τις καλοκαιρινές διακοπές η προσοχή και σημασία που πρέπει να δώσουμε στην κατάσταση των ελαστικών αλλά και των ζαντών μας είναι επιβεβλημένη. Ένας πρώτος οπτικός έλεγχος μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για την κατάστασή των ελαστικών μας.

Παράλληλα, εάν γνωρίζουμε ότι πλησιάζει η ώρα για την αντικατάσταση των ελαστικών τότε καλό είναι να πράξουμε όπως κάναμε και για το σέρβις: να προχωρήσουμε δηλαδή στην αντικατάστασή τους και να μην ρισκάρουμε ένα σκασμένο ελαστικό κατά τη διάρκεια των διακοπών μας και να ψάχνουμε για βουλκανιζατέρ όταν θα έπρεπε να ψάχνουμε για… την καλύτερη ψαροταβέρνα της περιοχής.

Σε αυτό το σημείο μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουμε και στην κατάσταση της ρεζέρβας, την οποία συνήθως αμελούμε. Ελέγχουμε την ηλικία και την πίεση του ελαστικού και ρυθμίζουμε ανάλογα, ενώ αν έχουμε κιτ επισκευής τότε ελέγχουμε για τυχόν ημερομηνία λήξης ώστε να προχωρήσουμε στην αντικατάστασή του άμεσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ώρα για μικροεπισκευές είναι τώρα!

Τώρα είναι και η καλύτερη στιγμή για να προχωρήσουμε και σε τυχόν μικροεπισκευές που μπορεί να χρειάζεται το αυτοκίνητό μας και τις αναβάλλαμε για αρκετό καιρό, ειδικά αν αυτό το μοντέλο που έχουμε στην κατοχή μας είναι σχετικά μεγάλης ηλικίας. Ένα ηλεκτρικό παράθυρο που δεν λειτουργεί πια, το ράδιο που για κάποιο λόγο δεν έχει πλέον καλό σήμα ή η αντικατάσταση της καμμένης λάμπας στην πλαφονιέρα είναι μερικά παραδείγματα μικροεπισκευών που θα μπορούσαμε να κάνουμε στο αυτοκίνητό μας πριν από τις επικείμενες διακοπές.

Κάποια από τα παραπάνω θα μπορούσαν να «πέσουν» λίγο βαριά στον τρέχοντα προϋπολογισμό, ειδικά αν προκύψει και κάτι απρόοπτο κατά το σέρβις του αυτοκινήτου μας, το οποίο ωστόσο ευτυχώς που ανακαλύφθηκε στο συνεργείο και όχι… στην άκρη του δρόμου, στη μέση του πουθενά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη λύση σε τυχόν έξτρα ή απαραίτητα έξοδα για την συντήρηση του αυτοκινήτου μπορεί και δίνει εύκολα και γρήγορα η υπηρεσία wallet+ που προσφέρει αποκλειστικά η Hellas Direct στους οδηγούς. Μάλιστα η πλατφόρμα είναι ανοιχτή σε όλους, είτε έχουν το όχημά τους ασφαλισμένο στην εταιρία είτε όχι.

Το wallet+ είναι η πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να καλύψει άμεσα όλες τις ανάγκες γύρω από το αυτοκίνητό του καταβάλλοντας δόσεις αντί ολόκληρου του ποσού, σε συνεργασία με τράπεζες και για χρηματοδότηση από μόλις 20 έως και 2.000 ευρώ.

Η πλατφόρμα της Hellas Direct καλύπτει όλο το φάσμα εργασιών συντήρησης, επισκευής και αντικατάστασης αναλώσιμων και ανταλλακτικών στο αυτοκίνητο. Για ποσά από 20 έως 500 ευρώ προσφέρεται η υπηρεσία BNPL (Buy Now Pay Later) με 0% επιτόκιο και αποπληρωμή σε 4 δόσεις. Για ποσά από 501 έως 2.000 ευρώ προσφέρεται χρηματοδότηση με σταθερό επιτόκιο από 12,6%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το wallet+ μπορεί να αξιοποιηθεί για την κάλυψη του μικρού ή του μεγάλου σέρβις του αυτοκινήτου, για την επισκευή κάποιας βλάβης στον κινητήρα ή τα ηλεκτρικά, ακόμη και για την επισκευή του αμαξώματος. Μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τα ελαστικά μας ή να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Με το wallet+ μπορούμε να πάμε διακοπές χωρίς να τινάξουμε τον προϋπολογισμό στον αέρα και έχοντας φυσικά την ηρεμία μυαλού που επιβάλλεται για την περίσταση αφού η αποπληρωμή των δόσεων γίνεται αργότερα, ενώ στο πλευρό του ο οδηγός έχει και τον προσωπικό του βοηθό που θα σταθεί δίπλα του σε όλη τη διαδικασία χρηματοδότησης.

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι με το wallet+ συνεργάζεται ένας πραγματικά μεγάλος αριθμός συνεργείων, ενώ αν εμείς πολύ ορθά δεν θέλουμε να αλλάξουμε το συνεργείο μας μπορούμε να το προτείνουμε και να το προσθέσουμε στη σχετική λίστα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ