Μικρά SUV με ξεχωριστό design και λογική τιμή

DS 3 Crossback 1

Τα μικρά SUV είναι μια πολυπληθής κατηγορία που απαρτίζεται από μοντέλα που μπορούν να καλύψουν πολλών ειδών ανάγκες.

Μέσα σε αυτή συναντάμε και αυτοκίνητα όπως του θέματός μας που δίνουν έμφαση και σε άλλους τομείς, μιλώντας στο συναίσθημα χάρη στην ξεχωριστή τους φινέτσα. Η αντισυμβατική και συνάμα δυναμική εμφάνιση των συγκεκριμένων μοντέλων υποστηρίζεται και από αντίστοιχα προηγμένες τεχνολογίες για την συνδεσιμότητα, την άνεση και την ασφάλεια που προσφέρουν.

Επιπλέον, ο μοναδικός χαρακτήρας τους μπορεί να εμπλουτιστεί και με διάφορα εξοπλιστικά στοιχεία που τον αναδεικνύουν ακόμα πιο πολύ και εκτοξεύουν το επίπεδο εξατομίκευσης με το οποίο μπορεί να “παίξει” ο υποψήφιος αγοραστής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τέσσερα μοντέλα που ακολουθούν διαθέτουν πληρέστατη γκάμα εκδόσεων κινητήρα, με τα δύο από αυτά να προσφέρονται και ως αμιγώς ηλεκτρικά. Όλα όμως διαθέτουν πληθώρα επιλογών για την σχεδιαστική μοναδικότητά τους, καθώς και τον εμπλουτισμό του εξοπλισμού άνεσης με χαρακτηριστικά που συναντάμε σε ακριβότερες κατηγορίες.

DS 3 Crossback
Τιμή: Από 24.150 ευρώ

DS 3 Crossback

Η DS Automobiles αποτελεί το πολυτελές παρακλάδι του Ομίλου Stellantis και το μικρότερο της μοντέλο είναι το πιο ακριβές παράδειγμα της “υποκατηγορίας” των μοδάτων compact SUV.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι το νεότερο μοντέλο, η γαλλική του φινέτσα ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος και φροντίζει ώστε να διατηρεί την νεότητά και την μοναδικότητά του. Το καμπυλόγραμμο αμάξωμα εξασφαλίζει όγκο και οι αναδυόμενες χειρολαβές χαρίζουν μια αδιάκοπη ρευστότητα στο παρουσιαστικό του. Γενικά, ακολουθεί μια ξεχωριστή “γλυπτική σχεδίαση”, με μια κομψή μάσκα που πλαισιώνεται από προβολείς τύπου LED και κατακόρυφα φώτα ημέρας αντίστοιχης τεχνολογίας. Το αμάξωμα έχει περιφερειακά πλαστικά προστασίας, σχετικά επίπεδη οροφή κι έναν χαρακτηριστικό κυματισμό στη βάση των παραθύρων, πίσω από τη μεσαία κολόνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
DS 3 Crossback Interior

Στο εσωτερικό ακολουθείτε παρόμοια σχεδιαστική λογική και κυριαρχεί το μοτίβο του ρόμβου. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ένα μίγμα μαλακών και σκληρών πλαστικών αρκετά καλής ποιότητας και ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι πλήρης. Οι χώροι θα βολέψουν τέσσερις ενήλικους και ο χώρος αποσκευών των 350 λίτρων θα χωρέσει κάμποσα μπαγκάζια. Επιπλέον, μπορεί να συνδυαστεί με 4 διαφορετικά θέματα εσωτερικού διάκοσμου, που χαρίζουν μια ιδιαίτερη αίγλη στο γαλλικό compact SUV.

Η γκάμα κινητήρων του DS 3 Crossback αποτελείται από εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου και μία ηλεκτρική. Στην βενζινοκίνητη γκάμα συναντάμε τον 3κύλινδρο 1.2 PureTech των 100 ίππων που συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και την ισχυρότερη εκδοχή του με 130 ίππους και δυνατότητα επιλογής μεταξύ μηχανικού σασμάν 6 σχέσεων ή αυτόματου με 8. Οι πετρελαιοκίνητες επιλογές αφορούν τον 4κύλινδρο 1.5 BlueHDi με 110 ή 130 ίππους, με την πιο αδύναμη να εφοδιάζεται αποκλειστικά με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και την ισχυρότερο μόνο με το αυτόματο EAT των 8 σχέσεων. Η ηλεκτρική έκδοση E-Tense εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και αυτόματο κιβώτιο μιας σχέσης, με την μπαταρία των 50 kWh να εξασφαλίζει αυτονομία μεγαλύτερη από 320 χλμ..

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ford Puma
Τιμή: Από 20.577 ευρώ

Ford Puma

Η προσθήκη του Puma έφερε ανακατατάξεις τόσο στην κατηγορία όσο και μέσα στην γκάμα της Ford. Χωρίς να αποτελεί τον διάδοχο του πιο σκληροτράχηλου EcoSport, το Puma έρχεται να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου αγοραστικού κοινού, δίνοντας έμφαση στο στιλ, στην πρακτικότητα και στην τεχνολογία.

Σχεδιαστικά, το Ford Puma φέρει ορισμένα χαρακτηριστικά που “μαρτυρούν” την ιστορική συνέχεια με το ομώνυμο δημοφιλές κουπέ της δεκαετίας του ‘90, όπως για παράδειγμα τα εμπρός φώτα και έντονα φτερά. Συνολικά, η μυώδης και ρευστή σχεδίασή του δημιουργεί μια πολύ δυναμική σιλουέτα.

Ford Puma Interior
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα όμως από την επιβλητική του παρουσία, το Ford Puma φτιάχτηκε με σκοπό να προσφέρει κορυφαία πρακτικότητα, αφού αυτήν αποζητά η πλειοψηφία των αγοραστών αυτοκινήτου αυτής της κατηγορίας. Η καμπίνα έχει πολλές σχεδιαστικές και ποιοτικές ομοιότητες με αυτή του Fiesta, με τους χώρους να βολεύουν με άνεση τέσσερις ενήλικους. Η μεγαλύτερη προσοχή δόθηκε στον χώρο αποσκευών. Η χωρητικότητά του φτάνει τα 456 λίτρα και αποτελεί μία από τις καλύτερες τιμές στην κατηγορία. Το MegaBox που κρύβει στο πάτωμά του είναι ένας κρυφός χώρος 80 λίτρων που αντέχει έως 50 κιλά και είναι ιδανικός για βρώμικα αντικείμενα, αφού έχει τρύπα αποστράγγισης και μπορεί να πλυθεί ακόμα και με λάστιχο.

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις κινητήρα του Ford Puma απαρτίζονται από τον εξηλεκτρισμένο 3κύλινδρο 1.0 EcoBoost που υποστηρίζεται από 48βολτο ήπια υβριδικό σύστημα και διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος (125 ή 155 ίππους) που μπορούν να συνδυαστούν τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων όσο και με αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκουμε την έκδοση ST με τον 3κύλινδρο 1.5 της Ford Performance που αποδίδει 200 ίππους και χαρίζει επιδόσεις και χαρακτήρα GΤi. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι με τον 4κύλινδρο 1.5 EcoBlue των 120 ίππων και μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Nissan Juke
Τιμή: Από 18.700 ευρώ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nissan Juke

To Nissan Juke είναι ο προπάτορας της κατηγορίας των compact crossover/SUV και παρά το γεγονός ότι η πρώτη του γενιά δίχασε το κοινό με την προχωρημένη εμφάνισή του, κατάφερε να αποδειχθεί με τις πωλήσεις του λίρα εκατό για την ιαπωνική φίρμα.

Το Juke δεύτερης γενιάς έχει εξίσου ισχυρή προσωπικότητα με τον προκάτοχό του, αλλά αρκετά πιο εύπεπτο σχήμα. Διατηρεί τα διπλά εμπρός φώτα, με τα επάνω να είναι πλέον λεπτότερα και να πλαισιώνουν τη μάσκα V-Motion. Τα νεύρα στις πόρτες, τα μυώδη φτερά και οι κρυφές πίσω χειρολαβές δημιουργούν μια δυναμική σιλουέτα, η οποία ολοκληρώνεται με το στενό και έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ και μια ανάγλυφη, γεμάτη ακμές πέμπτη πόρτα. Βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B γεγονός που βοήθησε στην δημιουργία μεγαλύτερων διαστάσεων και τον εξοπλισμό του με όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nissan Juke Interior

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις ευνόησαν του χώρους για τους τέσσερις επιβάτες και τις αποσκευές, με τον τελευταίο να έχει χωρητικότητα 422 λίτρων. Το πάνω μέρος του ταμπλό καλύπτεται από μαλακό υλικό –και Alcantara ή δέρμα στις πλούσιες εκδόσεις. Τα υλικά στις πόρτες και χαμηλότερα είναι σκληρά, αλλά η συναρμογή όλων των υλικών είναι προσεγμένη και χαρίζει στιβαρότητα . Η 8ιντση οθόνη του infotainment ικανοποιεί σε απόκριση και προσφέρει σύγχρονες λύσεις συνδεσιμότητας.

Στους κινητήρες υπάρχει μία επιλογή για το Nissan Juke. Ο 3κύλινδρος DIG-T που το εφοδιάζει αποδίδει 114 ίππους και 200 Nm και μπορεί να συνδυαστεί με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις και τρία προγράμματα λειτουργίας.

Opel Mokka
Τιμή: Από 22.500 ευρώ

Opel Mokka
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το Mokka, η Opel πραγματοποιεί μία νέα αρχή και μάλιστα με επιθετική προσέγγιση. Τη μαρτυρά το δυναμικό παρουσιαστικό του νέου Mokka, που πλέον παίζει σε niche χωράφια και είναι ξεκάθαρα ένα crossover με urban προσανατολισμό.

Κύριο χαρακτηριστικό της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Opel είναι το Vizor που παραπέμπει σε full-face κράνος και περιλαμβάνει την κλειστή εμπρός μάσκα με τον καινούριο λογότυπο, ενώ το ανάγλυφο καπό διατρέχεται από μια έντονη ακμή στο μέσο. Ακόμα, η χαμηλή γραμμή των παραθύρων και η διακοσμητική λωρίδα που χωρίζει νοητά την οροφή από το υπόλοιπο αμάξωμα, εξασφαλίζουν σπορ διάθεση.

Opel Mokka Interior

Στην καμπίνα, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι καλής ποιότητας, με μαλακό πλαστικό να καλύπτει το πάνω μέρος του ταμπλό. Η συναρμογή βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και η αίσθηση που σου δίνει το μοντάρισμα είναι στιβαρή. Η λογική Pure Panel με τις δύο ψηφιακές οθόνες για το σύστημα πολυμέσων και τον πίνακα οργάνων, καθώς και η στραμμένη προς τον οδηγό κεντρική κονσόλα ξεχωρίζουν. Οι χώροι είναι ικανοποιητικοί για τέσσερις ενήλικους και ο χώρος αποσκευών των 350 λίτρων είναι πρακτικός και έχει ορθογώνιο σχήμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Mokka βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του Ομίλου Stellantis και προσφέρεται σε εκδόσεις που καταναλώνουν βενζίνη, πετρέλαιο ή ρεύμα, εκ των οποίων όλες κινούν τους εμπρός τροχούς. Η γκάμα κινητήρων βενζίνης αποτελείται από τον 3κύλινδρο 1.2 Turbo με 100 ή 130 ίππους και η πετρελαιοκίνητη από τον 4κύλινδρο 1.5 με 110 ίππους. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, με την κορυφαία βενζινοκίνητη να μπορεί να εφοδιαστεί και με αυτόματο 8άρι. Το ισχυρότερο πάντως είναι το ηλεκτρικό Mokka-e, με 136 ίππους, μπαταρία 50 kWh και αυτονομία που ξεπερνά τα 320 χλμ..

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ