Νέα «βουτιά» στις πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ - Ποιες μάρκες αγοράζουμε στην Ελλάδα

used-cars1

Ποιες μάρκες προτιμούν οι καταναλωτές και ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν εισάγουν οι έμποροι.

Νέα μικρότερη πτώση 5,4% σημείωσαν οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τον Απρίλιο του 2023 συνεχίζοντας την ίδια πορεία που σημείωσε η συγκεκριμένα αγορά μετά τον Φεβρουάριο.

Οι βασικές αιτίες της συνεχιζόμενης πτώσης αφορούν στην άνοδο των τιμών, στην εφαρμογή του νέου πλαισίου που αφορά στην ενεργοποίηση του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (ΜΕΜΟ) αλλά και εξαιτίας της μείωσης του αριθμού των διαθέσιμων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τον Απρίλιο του 2023 ανήλθαν σε 5.979 οχήματα έναντι 6.317 μονάδων τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση κατάφεραν και αυτό τον μήνα να ξεπεράσουν τις αντίστοιχες πωλήσεις λιανικής των καινούριων οχημάτων οι οποίες ανήλθαν σε 3.620 μονάδες. Δηλαδή οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ξεπέρασαν κατά 2.359 μονάδες τις αντίστοιχες πωλήσεις λιανικής των καινούριων ΙΧ.

Πάντως σε επίπεδο 4μήνου οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων ανήλθαν σε 44.000 οχήματα έναντι 25.287 εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα η διαφορά τους να κυμαίνεται σε περίπου 19.000 μονάδες!

Aν όμως από τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων αφαιρέσουμε τα εταιρικά ΙΧ τότε στο 4μηνο οι πωλήσεις λιανικής ανέρχονται σε 18.049 ΙΧ γεγονός που σημαίνει ότι τα καινούρια αυτοκίνητα υπολλείπονται κατά σχεδόν 7.000 μονάδες από τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το άκρως εντυπωσιακό στοιχείο που έχει εμφανιστεί στις πωλήσεις Απριλίου αφορά στο γεγονός ότι οι πωλήσεις καινούριων μοντέλων ήταν στις περισσότερες εταιρείες υψηλότερες από τις αντίστοιχες πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Στην πρώτη θέση του πίνακα των πωλήσεων με τις υψηλότερες πωλήσεις στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα η Renault διατήρησε την πρωτιά με 760 μονάδες και στην δεύτερη θέση ακολουθεί η Mercedes-Benz με 477 εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Hyundai με 464.
Στην τέταρτη θέση αναρριχήθηκε η Fiat με 317.
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Citroen με 279 αυτοκίνητα.

Οι μοναδικές μάρκες οι οποίες δεν έχουν σημειώσει ούτε μία πώληση εισαγόμενου μεταχειρισμένου οχήματος είναι η Cupra και η Alpine! Επίσης από μόλις μία ταξινόμηση έχουν οι μάρκες: Aston Martin, Bentley, Cadillac, Lamborghini, Lada, Chrysler, Lotus, Maybach και SsangYong.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ