Μικρά μοντέλα με κατανάλωση έως 5 λτ./100 χλμ.

Ford Fiesta

Παρουσιάζουμε 3 μικρά μοντέλα της ελληνικής αγοράς, με διαφορετικούς τύπους κινητήρων που η κατανάλωση τους δεν ξεπερνά τα 5 λίτρα στα 100 χλμ./ώρα.

Η μικρή κατηγορία ή αλλιώς το B-Segment παραμένει τα τελευταία χρόνια η δημοφιλέστερη της μικρής αγοράς, με σταθερά υψηλά μερίδια. Φυσικά, αυτή η εξέλιξη μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς τα compact μοντέλα της εποχής μας είναι πιο ολοκληρωμένα από ποτέ, έχουν χώρους που μπορούν να εξυπηρετήσουν ακόμη και μια μικρή οικογένεια, φέρουν εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας από μεγαλύτερες κατηγορίας και φυσικά, το κόστος τους διατηρείται σε ιδιαίτερα προσιτά επίπεδα.

Με βάση τα κριτήρια της εργοστασιακής μέσης κατανάλωσης και τον τύπο του κινητήρα, παρακάτω θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα χαρακτηριστικά 3 μοντέλων της μικρής κατηγορίας που εφοδιάζονται με διαφορετικής φιλοσοφίας μηχανικά σύνολα. Το Toyota Yaris στην υβριδική του εκδοχή, το Ford Fiesta στην ήπια υβριδική version του με 1.000άρι μοτέρ και το Best Seller Peugeot 208 diesel. Βασικό γνώρισμα όλων παραμένει η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και η απαλλαγή από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ford Fiesta 1,0 125 PS mHEV

ford fiesta

Το Ford Fiesta ανήκει δικαιωματικά ανάμεσα στα μοντέλα της κατηγορίας του που σημειώνουν υψηλές πωλήσεις στην Ευρώπη, έχοντας κρατήσει στο DNA του τη δυναμική συμπεριφορά που το έκανε να ξεχωρίζει από την πρώτη κιόλας γενιά του. H βασική έκδοση του που συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα αποδίδει 125 άλογα και 170 Νm ροπής και φέρει στάνταρ αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Σύμφωνα με τη Ford, η μέση κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 4,6 λίτρα ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές CO2  στα 104 γρ./χλμ.

ford fiesta
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συγκεκριμένη του έκδοση το Ford Fiesta παρουσιάζει, επίσης, πολύ ανταγωνιστικές επιδόσεις καθώς η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση 0-100 ολοκληρώνεται σε 9,4 δευτερόλεπτα. Η τιμή εκκίνησης για τη συγκεκριμένη έκδοση διαμορφώνεται στα 18.882 ευρώ. Τέλος, να σημειώσουμε πως οι χώροι για τέσσερις επιβαίνοντες κρίνονται επαρκείς και τα 311 λίτρα του πορτμπαγκάζ  βρίσκονται επίσης στα πλαίσια των μοντέλων της κατηγορίας.

Peugeot 208 1,5 BlueHDi 100 PS

peugeot 208

Η τελευταία γενιά του Peugeot 208 αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα γραφής της γαλλικής εταιρίας που θέλει να ξεχωρίζει με τις προτάσεις της σε κάθε κατηγορία. Ο Blue HDi κινητήρας πετρελαίου του ομίλου Stellantis βρίσκεται επίσης κάτω από το καπό του Peugeot 208. Σε αυτή την έκδοσή του η απόδοση ανέρχεται στους 100 ίππους και 250 Nm και επιταχύνει το μικρό γαλλικό από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα σε 10,2 δευτερόλεπτα με την τελική να φτάνει στα 188 χλμ./ώρα. Το μοτέρ σε γενικές γραμμές παρουσιάζεται πολιτισμένο και ιδιαίτερα φειδωλό σε κατανάλωση, η οποία σε πραγματικές συνθήκες βρίσκεται περί τα πέντε λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, στο αστικό περιβάλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
peugeot 208

Στο δρόμο το μικρό των Γάλλων παρουσιάζει μια ώριμη εικόνα που αντιστοιχεί σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Η εξαιρετική ποιότητα κύλισης είναι χαρακτηριστική με την ανάρτηση να συνδυάζει πολύ καλή απορροφητικότητα αλλά και έλεγχο του αμαξώματος σε ανεβασμένο ρυθμό. Τα περιθώρια πρόσφυσης βρίσκονται ψηλά και το άμεσο τιμόνι δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν που το κρατά να κινηθεί με ταχύτητα και αυτοπεποίθηση, με τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας να επεμβαίνουν διακριτικά όταν χρειάζεται. H τιμή του πετρελαιοκίνητου Peugeot 208 διαμορφώνεται στα 18.000 ευρώ.

Toyota Yaris Hybrid

Toyota Yaris
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Best Seller μοντέλο της Toyota είναι το μοναδικό στη μικρή κατηγορία, από την προηγούμενη κιόλας γενιά του, που διαθέτει αμιγώς υβριδική έκδοση, με τεχνολογία που προέρχεται από τα μεγαλύτερα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας. Πλήρως ανανεωμένο σε όλους τους τομείς, το Yaris διακατέχεται από τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της ιαπωνικής εταιρίας και παρουσιάζεται σαφώς πιο δυναμικό και νεανικό από το προηγούμενο. Στο εσωτερικό του, το Yaris προσφέρει πολύ καλή συνολικά ποιότητα κατασκευής, με την προσεγμένη εργονομία του να βρίσκεται στα γνωστά υψηλά στάνταρ της Toyota, έχοντας παράλληλα επαρκείς χώρους για τέσσερις επιβάτες και πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα 286 λίτρων και 270 στην υβριδική του version.

toyota yaris

H συγκεκριμένη συνδυάζει έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ με τη συνολική απόδοση να φτάνει τους 116 ίππους (στάνταρ αυτόματο κιβώτιο CVT). Ο hybrid χαρακτήρας του μικρού Toyota του χαρίζει μέση κατανάλωση 4 λίτρων ανά 100 χλμ. και εκπομπές CO2 91 γρ./χλμ. H επιτάχυνση 0-100 ολοκληρώνεται σε 9,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 175 χλμ./ώρα. Η τιμή του υβριδικού Toyota Yaris ορίζεται στα 19.020 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ