Michael Schumacher: Ζητείται ελπίδα για έναν παγκόσμιο

Michael shumacher

Το μυστήριο γύρω από την κατάσταση της υγείας του M. Schumacher αφήνει το περιθώριο ερμηνειών και παρερμηνειών σχετικά με την πορεία του Γερμανού και τις ελπίδες ανάρρωσής του.

Στις 3 Ιανουαρίου του 2021 ο Michael Schumacher συμπλήρωσε 52 χρόνια ζωής έχοντας δίπλα του ανθρώπους του στενού οικογενειακού κύκλου του καθώς και εκείνους που φροντίζουν για την αποκατάστασή του μετά το παρ’ ολίγον μοιραίο ατύχημα σε χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας και τις σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις τις οποίες υπέστη στις 29 Δεκεμβρίου του 2013.

Από την πρώτη στιγμή, οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή ήταν λιγοστές, με την οικογένεια του Γερμανού να ζητά από τον Τύπο να σεβαστεί την κρισιμότητα της κατάστασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν βέβαια σαφές από την πρώτη στιγμή ότι η κατάσταση της υγείας του M. Schumacher δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας και θα χρειαζόταν ένα μικρό θαύμα ώστε ο Γερμανός να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Μετά από σχεδόν επτά μήνες νοσηλείας στο νοσοκομείο της Grenoble, ο M. Schumacher θα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης όπου και ξεκίνησε τις θεραπείες αποκατάστασης.

Η συνέχεια θα δοθεί στις όχθες της λίμνης της Γενεύης και ειδικότερα, στην έπαυλη που διατηρεί ακόμα και σήμερα η οικογένεια Schumacher. Με τη βοήθεια εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, ο Γερμανός θα κληθεί για μία ακόμα φορά να παλέψει κόντρα στις πιθανότητες και να διαψεύσει εκείνους που θεώρησαν ότι η κατάστασή του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 είναι μη αναστρέψιμη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βλέπετε, οι πρώτες αναφορές στον Τύπο ήθελαν τον M. Schumacher καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο, χωρίς να έχει την ικανότητα να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον του. Και πάλι όμως οι πληροφορίες αυτές δεν θα μπορούσαν να επιβεβαιωθούν παρά μόνον από την ίδια την οικογένεια του Γερμανού και τους μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού στενούς φίλους του πιλότου της Formula 1.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Jean Todt, ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia Ferrari και νυν πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας του Γερμανού.

O Jean Todt θα συνεχίσει να επισκέπτεται τον M. Schumacher και να μοιράζεται με τους δημοσιογράφους τις… μη ευαίσθητες πληροφορίες, δημιουργώντας τις περισσότερες φορές την πεποίθηση ότι οι ελπίδες για τον Γερμανό δεν έχουν σβήσει.

Ο Πρόεδρος της FIA είχε αποκαλύψει το 2019 ότι ο M. Schumacher εξακολουθεί να μάχεται με σκοπό την αποκατάσταση της υγείας του και πως είχαν παρακολουθήσει μαζί  ένα Grand Prix της Formula 1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαι πάντα προσεκτικός με τέτοιες δηλώσεις, αλλά είναι αλήθεια. Παρακολούθησα τον αγώνα μαζί με τον Michael Schumacher στο σπίτι του στην Ελβετία. Ο Michael βρίσκεται σε καλά χέρια και δέχεται την απαραίτητη φροντίδα στο σπίτι του. Δεν παραιτείται και εξακολουθεί να μάχεται» είχε δηλώσει ο Γάλλος το 2019 αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κατάσταση της υγείας του Γερμανού παρουσιάζει κάποια σημάδια βελτίωσης.

Μάλιστα ο Γάλλος επανήλθε τον περασμένο Νοέμβριο, δηλώνοντας ότι o Μ. Schumacher παρακολουθεί την πορεία του γιου του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες που ενδεχομένως να έριχναν περισσότερο φως στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1.

Στο στρατόπεδο εκείνων που αισιοδοξούν για την πορεία της υγείας του Γερμανού, ανήκει και ο Bernie Ecclestone, o οποίος δηλώνει ότι ο M. Schumacher θα καταφέρει μια ημέρα να απαντήσει ο ίδιος τις ερωτήσεις που διατυπώνονται για την περιπέτεια υγείας που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να βιώνει.

Υπάρχουν, βέβαια, και αυτοί που εξακολουθούν να βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο, θεωρώντας ότι η διαδικασία αποκατάστασης του Γερμανού δεν πρόκειται να οδηγήσει στο αποτέλεσμα στο οποίο πολλοί έχουν επενδύσει.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του καταξιωμένου νευροχειρουργού, Erick Riederer, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε ότι τα περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης του M. Schumacher έχουν επί της ουσίας εξαντληθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πιστεύω ότι βρίσκεται σε κατάσταση «φυτού», που σημαίνει ότι είναι ξύπνιος, αναπνέει, η καρδιά του χτυπάει και ενδεχομένως να μπορεί να σταθεί ή πραγματοποιήσει μικρά βήματα με τη βοήθεια κάποιου, αλλά μέχρι εκεί. Νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να πετύχει. Υπάρχει ελπίδα να τον δούμε ξανά στην κατάσταση που τον είχαμε γνωρίσει; Νομίζω πως όχι», δήλωσε ο καταξιωμένος νευροχειρουργός, ψαλιδίζοντας τις ελπίδες των οπαδών του Γερμανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Η ελπίδα, βέβαια, πεθαίνει τελευταία και όσο ο M. Schumacher βρίσκεται στη ζωή, τότε ολόκληρος ο κόσμος της Formula 1 μπορεί και πρέπει να ελπίζει ότι ο Γερμανός πολυπρωταθλητής θα κερδίσει μία ακόμα μάχη, σκαρφαλώνοντας έστω και για τελευταία φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Δείτε εδώ το carandmotor.gr, το πρώτο premium site αυτοκινήτου στην Ελλάδα

H Lancia επιστρέφει- Δείτε με ποια μοντέλα

Ferrari 296 GTB: Υβριδική αναγέννηση της Dino

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ