Jeep Renegade & Compass e-Hybrid: Κορυφαία απόδοση και οικονομία

Jeep Renegade & Compass

Η Jeep πρωτοπορεί και εφοδιάζει τα Renegade και Compass με το μοναδικό σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, που μπορεί να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση μηδενικών ρύπων.

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της Jeep προχωρά με γοργούς ρυθμούς και πρόσφατα εμπλουτίστηκε με μία νέα υβριδική έκδοση για τα Renegade και Compass. Το υβριδικό σύστημα ονομάζεται e-Hybrid και έρχεται να πλαισιώσει το Plug-in σύστημα των εκδόσεων 4xe, το οποίο ήδη απολαμβάνει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους η Jeep ήταν η πλέον δημοφιλής μάρκα στα τετρακίνητα Plug-in Hybrid στην Ελλάδα κατακτώντας ποσοστό μεριδίου ρεκόρ για την μάρκα στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το υβριδικό Jeep Renegade).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Jeep e-Hybrid 2

Η νέα έκδοση κινητήρα των Jeep Renegade και Compass ονομάζεται e-Hybrid και χρησιμοποιεί έναν ειδικά εξελιγμένο τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων απόδοσης 130 PS και 240 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 20 PS και 55 Nm ροπής, και μία μπαταρία ιόντων λιθίου. Η συνδυαστική απόδοση περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός νέου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DDCT επτά σχέσεων.

Jeep Renegade e-Hybrid 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καινούριος κινητήρας που λειτουργεί στον κύκλο Miller διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού και άμεσου ψεκασμού. Παράλληλα, η τοποθέτηση του νέου ήπια υβριδικού συστήματος 48V προσφέρει άμεση και ομαλή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του συνόλου, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων, καθώς και δυνατότητα να κινηθούν τα δύο Jeep αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για ορισμένα χιλιόμετρα ή σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η υβριδική τεχνολογία 48V δίνει τη δυνατότητα και για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

Jeep Renegade e-Hybrid 3

Αναλυτικότερα, το νέο σύστημα e-Hybrid της Jeep διαθέτει τις λειτουργίες, Silent Start όπου το αυτοκίνητο εκκινεί μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, e-Creeping για ηλεκτρικό ρολάρισμα αφήνοντας το φρένο και e-Queueing για ηλεκτρική κίνηση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης. Ακόμα, η λειτουργία e-Parking επιτρέπει την ολοκλήρωση των ελιγμών στάθμευσης αμιγώς ηλεκτρικά χωρίς την χρήση του θερμικού κινητήρα. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 15% συγκριτικά με αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Jeep Renegade e-Hybrid 2

Συνδυαστικά με τις παραπάνω λειτουργίες που ευνοούν τις ηλεκτρικές μετακινήσεις, το σύστημα e-Hybrid των νέων Jeep Renegade και Compass προσφέρει ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση που βελτιώνει την λειτουργία και την απόδοση του θερμικού κινητήρα (e-Boosting).

Ταυτόχρονα όμως με την έλευση των νέων εκδόσεων κινητήρα e-Hybrid των Renegade και Compass, η Jeep λάνσαρε και το ειδικό εξοπλιστικό επίπεδο “Upland”, που περιλαμβάνει φιλικές προς το περιβάλλον βαφές και οικολογικά υλικά.

Jeep Compass e-Hybrid 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, στην καμπίνα των εκδόσεων Upland γίνεται εκτενής χρήση ανακυκλωμένων υλικών όπως η επένδυση SEAQUAL των καθισμάτων, η οποία κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν συλλεχθεί από θάλασσες. Επιπροσθέτως, μέρος των πλαστικών επιφανειών είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα φώτα αυτοκινήτων.

Jeep Compass e-Hybrid 3

Η οθόνη αφής του αναβαθμισμένου συστήματος infotainment Uconnect των έως 10,1 ιντσών προβάλει και τη λειτουργία του συστήματος e-Hybrid, ενώ μπορεί να συνδεθεί και με το εγκατεστημένο Uconnect Box για δυνατότητα ελέγχου των λειτουργιών του αυτοκινήτου μέσω της σχετικής εφαρμογής για smartphone.

Jeep Compass e-Hybrid 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον εξοπλισμό ασφάλειας των δύο μοντέλων περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), το οποίο διαθέτει Adaptive Cruise Control, σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού κ.α.. Επιπλέον, τα συστήματα ADAS του Jeep Compass περιλαμβάνουν δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, χαρακτηριστικό που προστίθεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Jeep στην Ευρώπη.

Τέλος, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα μοντέλα της Jeep, έτσι και τα νέα Renegade και Compass e-Hybrid καλύπτονται με 4ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας (δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το υβριδικό Jeep Compass).

Jeep e-Hybrid 3

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για τα νέα μοντέλα της Jeep

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ