Η Ferrari αναστήλωσε το μονοθέσιο της πρώτης της νίκης στην F1

Ferrari 375 Restoration

Εβδομήντα χρόνια μετά την πρώτη νίκη της Scuderia στη Formula 1, στο Silverstone το 1951, η ιταλική ομάδα αναστήλωσε τη Ferrari 375 με την οποία είχε κερδίσει εκείνη την ημέρα ο Jose Froilan Gonzalez.

Το θρυλικό αυτό μονοθέσιο θα εκτίθεται αυτό το τριήμερο στην ίδια πίστα, στο πλαίσιο του φετινού GP Βρετανίας της F1 - και μάλιστα θα καθίσει στο κόκπιτ του ο Charles Leclerc για να κάνει λίγους γύρους στην πίστα του Northampton. Ο Μονεγάσκος έχει πετύχει δύο από τις 238 νίκες που ακολούθησαν την πρώτη του Αργεντινού «ταύρου των πάμπας» το '51.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ferrari 375 και ο V12 κινητήρας της ανακατασκευάστηκαν από το τμήμα Officina Classiche στο Maranello. Οι εξειδευκευμένοι του τεχνικοί χρησιμοποίησαν τα επίσημα έγγραφα του αυτοκινήτου για να το ανακατασκευάσουν με απόλυτη ακρίβεια στις προδιαγραφές του 1951, και μάλιστα το έκαναν με μεθόδους εκείνης της εποχής, και όχι της σημερινής.

Έτσι, οι θεατές του GP Βρετανίας αυτό το τριήμερο θα έχουν την ηχητική εμπειρία του ατμοσφαιρικού V12 4.5 λίτρων που «ούρλιαζε» στην ίδια πίστα πριν από 70 χρόνια. Παράλληλα, το φετινό μονοθέσιο της Scuderia, η SF21, θα έχει ειδικά αυτοκόλλητα που θα μνημονεύουν αυτή την πρώτη νίκη - και τα ίδια θα έχει και το κράνος του Leclerc.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ