Οι λόγοι που πρέπει να επιλέξετε την Blink για την φόρτιση του εταιρικού σας στόλου

Blink chargers 1

Με 14 χρόνια εμπειρίας και περισσότερες από 250 επιχειρήσεις να έχουν ήδη τοποθετήσει φορτιστές της Blink, μήπως ήρθε και η σειρά της δική σας εταιρείας να φιλοξενήσει στο γκαράζ μερικούς φορτιστές της;

H Blink Charging Hellas είναι από τις παλαιότερες εταιρείες που δραστηριοποιείται στον χώρο της ηλεκτροκίνησης και υποστηρίζει έμπρακτα τη νέα εποχή που καλούμαστε να ζήσουμε.

Εκτός όμως από τους ιδιώτες, θα πρέπει να κάνουν το μεγάλο βήμα και οι επιχειρήσεις, εξηλεκτρίζοντας τον εταιρικό τους στόλο και τοποθετώντας σταθμούς φόρτισης στις εγκαταστάσεις τους. Μάλιστα, περισσότερες από 250 επιχειρήσεις, 23 διαφορετικών κλάδων, έχουν επιλέξει την Blink για την μετάβασή τους στη νέα εποχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Blink chargers 2

Υπενθυμίζουμε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2024 θα πρέπει ένα στα τέσσερα (25%) αυτοκίνητα εταιρικών στόλων να είναι εξηλεκτρισμένα, δηλαδή είτε ηλεκτρικά είτε plug-in hybrid.

Σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δεν συμμορφωθεί με τα νέα νομοθετικά δεδομένα και αποκτήσει μετά την 1η Ιανουαρίου οχήματα που δεν είναι ηλεκτρικά ή plug-in hybrid, τότε θα της επιβληθεί πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Η νέα αυτή πολιτική υλοποιείται για σημαντικούς λόγους και όχι μόνο γιατί η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης. Τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας μορφής μετακίνησης υπερτερούν των μειονεκτημάτων, με το σημαντικότερο όλων να είναι η προστασία του περιβάλλοντος, που αποτελεί άλλωστε τη μεγαλύτερη κληρονομιά για τα παιδιά μας.

Blink chargers 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, η ηλεκτροκίνηση δεν είναι ευεργετική μόνο για το περιβάλλον, καθώς τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα, ειδικά για τους εταιρικούς χρήστες. Οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει μία εταιρεία να επιλέξει ηλεκτρικά οχήματα για τον στόλο της, πέραν από την οικολογική ευαισθησία, είναι η επιχειρησιακή συνέχεια που εξασφαλίζει πρόσβαση σε ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων, το κόστος τους που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πιο προσιτά από τα πετρελαιοκίνητα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους (χαμηλότερο κόστος συντήρησης, κίνησης και φορολογίας), και φυσικά τα κρατικά προνόμια και οι φοροελαφρύνσεις.

Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας υποστηρίζεται έμπρακτα και από το κράτος. Κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο επωφελείται από τη μείωση φορολογίας που αφορά εταιρικά ηλεκτρικά οχήματα και απαλλάσσεται πλήρως από τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας, κυκλοφορεί ελεύθερα στον δακτύλιο και εξαιρείται από τα δημόσια τέλη στάθμευσης για 2 χρόνια.

Η κρατική επιδότηση που προσφέρεται αυτή την στιγμή για τις εταιρείες, είναι οικολογικό bonus 30% για αγορά 1 έως 20 αυτοκινήτων με επιδότηση έως 8.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο, ενώ σε περίπτωση που προμηθευτεί μια εταιρεία 21 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πάνω, το οικολογικό bonus είναι 20% και επιδότηση έως 6.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο. Ακόμα, υπάρχει επιδότηση τοποθέτησης wallbox 400 ευρώ ανά σημείο, ενώ όποιες εταιρείες έχουν έδρα σε νησί δίνεται επιπλέον επιδότηση 4.000 ευρώ ανά όχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Blink chargers 4

Ταυτόχρονα, υπάρχουν αρκετά τραπεζικά οφέλη για τις εταιρείες που υιοθετούν αυτή την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ενώ ως γνωστόν τα ηλεκτρικά οχήματα διαθέτουν και αρκετά μειωμένο κόστος χρήσης σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα συμβατικής τεχνολογίας. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη και εντελώς διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν διαδρομές «φουλάροντας» με ρεύμα που είναι φθηνότερο από τα διαδεδομένα υγρά καύσιμα.

Πέρα όμως από τα απτά οφέλη που έχουν οι εταιρείες που μετατρέπουν τον εταιρικό τους στόλο σε αμιγώς ηλεκτρικό, μπορούν με την σειρά τους να γίνουν αρωγοί στο νέο αυτό εγχείρημα που μας αφορά όλους. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση εύκολα προσβάσιμων φορτιστών είναι σίγουρο ότι θα μετατρέψει την επιχείρηση σας σε πόλο έλξης για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων, θα ανεβάσει το κύρος της και θα την κατατάξει στις επιχειρήσεις του μέλλοντος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανεύρεση ενός σταθμού φόρτισης του δικτύου της Blink είναι μια απλή υπόθεση, καθώς υπάρχουν ουσιαστικά παντού. Συνολικά, περίπου 600 θέσεις φόρτισης υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Blink chargers 5

Ο καλύτερος σύμμαχος για να οδηγήσετε την επιχείρησή σας στο μέλλον με ασφάλεια και σιγουριά, είναι η Blink. Με εμπειρία που ξεπερνά τα 14 χρόνια στην παροχή υπηρεσιών και hardware, η Blink προσφέρει πανελλαδικά συνεπείς και αξιόπιστες λύσεις φόρτισης για κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Αυτό σημαίνει ότι η Blink με γνώμονα την πείρα, τη γνώση, την άριστη ποιότητα των προϊόντων της και φυσικά την ολοκληρωμένη υποστήριξη, θα γίνει ο αξιόπιστος συνεργάτης σας φροντίζοντας για την ομαλή λειτουργία του συστήματος φόρτισης, τη σύνδεση με την πλατφόρμα της εταιρείας και την επίλυση προβλημάτων, εμπλουτίζοντας παράλληλα και το δίκτυο φόρτισης της χώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Blink προσφέρει μοντέλα φορτιστών που εμπεριέχονται στη λίστα των επιδοτούμενων, συμμετέχοντας σε όλα τα επιδοτούμενα κρατικά προγράμματα, όπως το Φορτίζω Παντού, το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 και Πράσινα Ταξί.

Blink chargers 6

Ο φορτιστής EQ 200 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευελιξία για να μπορεί να τοποθετηθεί παντού, χάρη στις μικρές του διαστάσεις, τις πολλαπλές επιλογές εγκατάστασης και την δυνατότητα προφύλαξης από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο συγκεκριμένος φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος έχει ισχύ 22 kW και μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε μονοφασικό όσο και σε τριφασικό δίκτυο. Προσφέρει μια απλοποιημένη εμπειρία διαχείρισης (ακόμα και απομακρυσμένη), μηδαμινή συντήρηση και εύκολο έλεγχο από τον ιδιοκτήτη του.

Ο EQ 200 διαθέτει μία πρίζα φόρτισης, προσφέρει την δυνατότητα για επιτοίχια τοποθέτηση ή σε πυλώνα και είναι ιδανικός για χώρους στάθμευσης, εμπορικά καταστήματα, κτήρια γραφείων, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, δημόσιους χώρους αλλά και όλες τις περιπτώσεις όπου ο χώρος είναι περιορισμένος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Blink chargers 7

Η Blink διαθέτει και σταθμούς φόρτισης συνεχούς ρεύµατος Mode 4 (DC), προσφέροντας στους χρήστες ηλεκτρικών οχηµάτων τη δυνατότητα για ταχυφόρτιση στα 50 kW.

Οι συγκεκριμένοι ταχυφορτιστές διαθέτουν μία ή δύο εξόδους με τις επιλογές CCS2 ή CHAdeMO. Επιπλέον, διαθέτουν δυνατότητα επικοινωνίας μέσω του πρωτοκόλλου ΟCPP 1.6 JSON με την ηλεκτρονική πλατφόρµα Blink Charging Mobile. Η εγκατάστασή τους µπορεί να γίνει σε εξωτερικούς, αλλά και εσωτερικούς χώρους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Blink που λειτουργεί 24/7 και είναι ικανό να λύσει όλες τις απορίες και να διευκολύνει τους πελάτες και τους συνεργάτες σε οτιδήποτε χρειαστείτε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ