DS 7 Crossback E-TENSE: Με απόδοση έως 300 άλογα στα 1,6 λτ.

DS 7 Crossback E-Tense

Με 225 ή 300 ίππους και κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς, το DS 7 Crossback διαθέτει επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις με υψηλή απόδοση και προσεγμένο οικονομοτεχνικό προφίλ με μηδενικό εταιρικό φόρο χρήσης.

Η DS Automobiles βρίσκεται σε παραγωγικό οίστρο τα τελευταία χρόνια, εμπλουτίζοντας διαρκώς την γκάμα με προηγμένα τεχνολογικά και εξηλεκτρισμένα μοντέλα που πρωταγωνιστούν στις κατηγορίες τους.

DS 7 Crossback E-TENSE 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από αυτά είναι και το κορυφαίο SUV της premium γαλλικής φίρμας, το DS 7 Crossback, όπου διατίθεται και σε δύο plug-in hybrid εκδόσεις E-Tense για όλες τις ανάγκες. Η DS Automobiles πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην Formula E, γεγονός που της έχει δώσει ένα μεγάλο τεχνολογικό προβάδισμα για την εξέλιξη και τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

Το plug-in hybrid σύστημα κίνησης του προσθιοκίνητου DS 7 Crossback E-Tense 225 αποτελείται από τον βραβευμένο υπερτροφοδοτούμενο PureTech των 1,6 λίτρων που για την περίσταση αποδίδει 180 ίππους και 300 Nm, και ένα ηλεκτρομοτέρ απόδοσης 110 ίππων και 320 Nm που είναι ενσωματωμένο στο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8.

DS 7 Crossback E-TENSE 3

Η συνδυαστική ισχύς του επαναφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος του DS 7 Crossback είναι 225 ίπποι και 360 Nm, με τις επιδόσεις που ανακοινώνει το εργοστάσιο να αναφέρουν επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,9 δλ. και τελική ταχύτητα που φτάνει τα 225 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αυτούς που αναζητούν ακόμα περισσότερα, στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η E-Tense έκδοση 300 4x4. Στην εν λόγω επιλογή το DS 7 Crossback χρησιμοποιεί για την κίνησή του τον ίδιο turbo κινητήρα βενζίνης που όμως αποδίδει 200 ίππους, καθώς και 2 ηλεκτροκινητήρες 110 και 113 ίππων τοποθετημένους στον εμπρός και πίσω άξονα αντίστοιχα. Η συνδυαστική ισχύς είναι 300 ίπποι, όμως ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η συνδυαστική ροπή των 520 Nm.

DS 7 Crossback E-TENSE 4

Όλη αυτή η ροπή μπορεί να μοιραστεί και στους τέσσερις τροχούς μέσω του προηγμένου υβριδικού συστήματος κίνησης του αυτοκινήτου, η λειτουργία του οποίου εξαρτάται και από το επιλεγμένο οδηγικό mode. Οι επιδόσεις που χαρίζει στο γαλλικό premium SUV είναι πολύ δυνατές, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται από στάση σε μόλις 5,9 δλ. και την τελική του ταχύτητα να ακουμπά τα 235 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μπαταρία που συνοδεύει το plug-in hydrid σύστημα και των δύο εκδόσεων έχει χωρητικότητα 13,2 kWh και μπορεί να εξασφαλίσει ηλεκτρική αυτονομία τουλάχιστον 58 χλμ.. Σε αστικές συνθήκες κίνησης όπου το σύστημα ανάκτησης της ενέργειας αποδίδει τα μέγιστα, η ηλεκτρική αυτονομία των DS 7 Crossback E-Tense μπορεί να ξεπεράσει τα 70 χλμ. Έτσι, η μέση κατανάλωση καυσίμου διατηρείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα με 1,4 λτ/100 χλμ. για την έκδοση E-TENSE 225 και 1,5 λτ./100 χλμ. για την τετρακίνητη με τους 300 ίππους. Οι αντίστοιχες εκπομπές ρύπων σύμφωνα με το WLTP είναι 31 και 30 γρ/χλμ. CO2.

DS 7 Crossback E-TENSE 5

Το DS 7 Crossback E-Tense διαθέτει έναν ισχυρό ενσωματωμένο φορτιστή για μοντέλο του είδους, με την ισχύ των 7,4 kW που προσφέρει να μεταφράζεται σε πλήρη φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου σε μόλις μία ώρα και 45 λεπτά. Η θέση της τελευταίας βρίσκεται στο πάτωμα, κάτω από τα πίσω καθίσματα, και δεν επηρεάζει τους πολύ καλούς χώρους που προσφέρει για επιβάτες και αποσκευές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι το DS 7 Crossback E-Tense, παρέχεται με υπηρεσίες τηλεματικής, χωρίς καμία απολύτως χρέωση εφ’ όρου ζωής, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να ελέγχουν και να διαχειρίζονται από απόσταση τις λειτουργίες του αυτοκινήτου τους. Πιο συγκεκριμένα, με την υπηρεσία E-Tense Remote Control, η οποία προσφέρεται μέσω της εφαρμογής My DS, κάθε ιδιοκτήτης έχει πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία φόρτισης του αυτοκινήτου του, καθώς επίσης μπορεί να ρυθμίσει την θερμοκρασία στο εσωτερικό από απόσταση και πολλά άλλα.

DS 7 Crossback E-TENSE 7

Από πλευράς εξοπλισμού, η εγχώρια αντιπροσωπεία της DS Automobiles ενισχύει διαρκώς την γκάμα του 7 Crossback και προσφέρει την προσθιοκίνητη έκδοση E-TENSE 225 σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού (So Chic, So Chic Superior, Performance Line και Performance Line Iconic) και την τετρακίνητη E-TENSE 300 σε δύο (So Chic και Performance Line).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή εκκίνησης της γκάμας της έκδοσης E-TENSE 255 έχει καθοριστεί στα 48.250 ευρώ και της E-TENSE 300 4x4 στα 51.840 ευρώ. Θα πρέπει να αναφερθεί όμως ότι όλες οι εκδόσεις, πλην της κορυφαίας E-TENSE 300 4x4 Performance Line, έχουν λιανική τιμή προ φόρων κάτω από τα 40.000 ευρώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο E-TENSE εκδόσεις έχουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, επωφελούνται ελεύθερης πρόσβασης στον Δακτύλιο, εξαιρούνται από τα δημόσια τέλη στάθμευσης για 2 χρόνια και δεν έχουν εταιρικό φόρο χρήσης. Επιπλέον, καλύπτονται με εγγύηση για πέντε χρόνια, με αυτήν της μπαταρίας να φτάνει τα οκτώ χρόνια ή τα 160.000 χλμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ