Τα μυστικά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σου που δεν θα σου πει κανείς -Πώς σε βοηθούν

οδηγός στο εσωτερικό αυτοκινήτου

Χείρα βοηθείας στους επιβάτες των αυτοκινήτων προσφέρουν κάποιες λειτουργίες και κουμπιά που απαντώνται σε πολλά αυτοκίνητα.

Όσο καλά και αν «γνωρίζεται» κανείς με το αυτοκίνητό του, και όσες φορές και αν έχει προσπαθήσει να «αποστηθίσει» το εγχειρίδιο του οχήματός του, είναι αδύνατον να γνωρίζει κάθε λειτουργία που αυτό ενσωματώνει.

Πολλές, ωστόσο, από τις λειτουργίες που παραμένουν άγνωστες στον οδηγό λογίζονται ως ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς μπορούν να καταστήσουν τη ζωή του ευκολότερη ή να λειτουργήσουν ως «φύλακες άγγελοι». Ας δούμε μερικά από τα «μυστικά» που κρύβονται στην καμπίνα και ελάχιστοι γνωρίζουν.

Ψυχόμενο ντουλαπάκι του συνοδηγού

Πρόκειται για μια λειτουργία που συναντάται σε πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα και κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη δεδομένου ότι μπορούμε να ψύξουμε εύκολα το νερό μας, ή και να κρατήσουμε σε ιδανική θερμοκρασία προϊόντα που είναι ευάλωτα στη ζέστη όπως κάποιες τροφές και φάρμακα. -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκιάδιο αυτοκινήτου

Τα σκιάδια των αυτοκινήτων είναι γνωστά τοις πάσι, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ότι μπορούν να επεκταθούν καταλαμβάνοντας ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια -ήτοι να προστατεύσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα μάτια μας από τον ήλιο. -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Auto Hold

Στα αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό χειρόφρενο, υπάρχει ένα κουμπί υπό την ονομασία “Auto Hold” το οποίο διατηρεί το αυτοκίνητο σε στάση δίχως να χρειάζεται ο οδηγός να πιέζει το φρένο ή να «παίζει» με τον συμπλέκτη και να τον ταλαιπωρεί (χειροκίνητο κιβώτιο).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά την ενεργοποίησή του αυτή εξαρτάται από το μοντέλο. Σε άλλα το Auto Hold ενεργοποιείται αυτόματα με το που εκκινούμε τον κινητήρα, και σε κάποια πρέπει να πατήσουμε το σχετικό κουμπί που βρίσκεται δίπλα στο ηλεκτρικό χειρόφρενο. -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

autohold button

SOS

Πρόκειται για μια υπηρεσία-κουμπί υπό την ονομασία SOS ή eCall που ενσωματώνεται στον βασικό εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων έως 8 θέσεων και ελαφρών επαγγελματικών με ημερομηνία κατασκευής μετά τις 31 Μαρτίου του 2018. 

Το “eCall” είναι ένα σύστημα εγκατεστημένο στα οχήματα που πωλούνται στην Ε.Ε., το οποίο καλεί αυτόματα και δωρεάν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος. Μπορούμε, επίσης, να ενεργοποιήσουμε χειροκίνητα το eCall πατώντας το αντίστοιχο κόκκινο κουμπί που βρίσκεται στην πλαφονιέρα (στην οροφή του αυτοκίνητου), πάνω από τον κεντρικό καθρέπτη. - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
κουμπί SOS eCall

Άνοιγμα πορτμπαγκάζ

Πρόκειται για ένα ακόμα κουμπί που μπορεί να σώσει ζωές σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Βρίσκεται στον πίσω χώρο της καμπίνας των περισσότερων σύγχρονων αυτοκινήτων και παρέχει δίοδο διαφυγής σε περίπτωση που δεν ανοίγουν οι πόρτες.

Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να πάει στα πίσω καθίσματα, να τα ρίξει προς τα εμπρός και στη συνέχεια να τρυπώσει στον χώρο των αποσκευών, αναζητώντας ένα κουμπί στη βάση της πόρτας του πορτμπαγκάζ. Το κουμπί είναι κρυμμένο κάτω από ένα καπάκι, το οποίο πρέπει να αφαιρέσει. Με το πάτημα του μπουτόν η θύρα του πορτμπαγκάζ θα ανοίξει, παρέχοντάς του τη δυνατότητα να εξέλθει από το όχημα. -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ