Ποια άγνωστη λειτουργία κρύβει το ντουλαπάκι του συνοδηγού;

glovebox

Σημαντικά πιο εύκολη και ευχάριστη μπορεί να καταστήσει την καθημερινότητα των οδηγών και των επιβατών μια λειτουργία που κρύβει το ντουλαπάκι του συνοδηγού πολλών σύγχρονων αυτοκινήτων.

Ο καλύτερος φίλος του οδηγού είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου, μιας και φροντίζει να κρατά την καμπίνα δροσερή.

Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι σε θερμοκρασίες υψηλότερες των 35 βαθμών Κελσίου, ο οδηγός υφίσταται ανάλογες συνέπειες με αυτές της κατανάλωσης αλκοόλ, πάνω από το επιτρεπτό όριο των 0,4 g/l, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την οδική ασφάλεια.

κλιματισμός αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρ’ όλα αυτά, ο οδηγός και οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου, δεν είναι οι μόνοι που μπορούν να επωφεληθούν από τις… θαυματουργές λειτουργίες ενός συστήματος κλιματισμού.

Αυτό διότι τα οφέλη του εν λόγω μηχανισμού μπορούν «απολαύσουν» και κάποια προϊόντα τα οποία, για μια σειρά από διαφορετικούς λόγους, πρέπει να διατηρούνται σε χαμηλή θερμοκρασία, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων, των μπουκαλιών νερού, και των ευαίσθητων στη ζέστη τροφίμων.

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει τον ενθουσιασμό πολλών χρηστών δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ψύξουμε εύκολα φάρμακα και νερά. Πρωταγωνιστής είναι το ντουλαπάκι του συνοδηγού, μέσα στο οποίο βρίσκεται ένα κουμπί που ενεργοποιεί τη λειτουργία ψύξης.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο, ο οδηγός ενεργοποιεί το σύστημα κλιματισμού και στη συνέχεια ρυθμίζει τη θερμοκρασία στο “Low”. Κατόπιν ανοίγει το ντουλαπάκι του συνοδηγού όπου υπάρχει ένας περιστροφικός επιλογέας, τον οποίο ρυθμίζει στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτό τον τρόπο ο ψυχρός αέρας από το σύστημα κλιματισμού κατευθύνεται και στο ντουλαπάκι του συνοδηγού ψύχοντας όλα τα προϊόντα και τα αντικείμενα που έχουν τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο.

ψυχόμενο ντουλαπάκι συνοδηγού

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη λειτουργία απαντάται στα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα. Παρ’ όλα αυτά, τόσο το σχήμα του κουμπιού όσο και η θέση του ενδέχεται να διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο.

Για να ανακαλύψει κανείς τις άγνωστες σε αυτόν λειτουργίες του αυτοκινήτου του, μπορεί να ανατρέξει στο εγχειρίδιο χρήσης. 

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ