Το... Turbo της Specialized

Specialized Turbo Como SL

H Specialized αποκάλυψε ένα νέο, χαμηλού βάρους ηλεκτρικό mountain bike, που τιτλοφορείται Turbo Como SL.

Παρότι η εν λόγω εταιρεία έχει δώσει δείγματα γραφής με πιο... αγωνιστικά δημιουργήματα, το συγκεκριμένο είναι φτιαγμένο για μετακινήσεις και εντός αστικού τοπίου.

Είναι σχεδιασμένο για να παρέχει καλή ορατότητα και άνεση, για καθημερινή χρήση και με τη δυνατότητα μεταφοράς μικρού φορτίου. Μάλιστα ο σκελετός του είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτόν διάφορα αξεσουάρ.

Specialized Turbo Como SL
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εφοδιάζεται με σύστημα steer-stop ώστε οι μπάρες να μην περιστρέφονται όταν το καλάθι είναι φορτωμένο ενώ το πλαίσιο διαθέτει και ειδική λαβή που καθιστά ευκολότερη την ανύψωση του ποδηλάτου σε σκάλες ή μπαίνοντας σε ένα βαγόνι.

Το φως που είναι σχεδιασμένο από τη γερμανική εταιρεία SuperNova, είναι τοποθετημένο στη βάση του καλαθιού, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα επισκιάζεται από τυχόν μεγάλο φορτίο σε αυτό.

Το ποδήλατο παίρνει ώθηση από κινητήρα 240W σχεδιασμένο από τη Specialized, με βάρος μόλις 1.95 kg. Συνεργάζεται με ταχύτητες Shimano Alfine και έναν ανθρακονημάτινο ιμάντα της Gates, με αποτέλεσμα ένα αθόρυβο σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Specialized Turbo Como SL

Παράλληλα, ο κατασκευαστής έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην όσο το δυνατόν πιο φυσική αίσθηση, ώστε ο αναβάτης να μην παρατηρεί μεγάλες αλλαγές στην ισχύ όταν ενεργοποιείται ο κινητήρας ή ξαφνικές πτώσεις ισχύος όταν το πεντάλ του αναβάτη υπερβαίνει την ταχύτητα υποβοήθησης του κινητήρα. Η ταχύτητα αυτό, στην ευρωπαϊκή έκδοση του εν λόγω e-bike, θα περιορίζεται στα 25km/h.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Specialized κάνει λόγο για εμβέλεια της μπαταρίας έως και 100 χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ