Αυτός είναι ο πρώτος ποδηλατόδρομος κάτω από τη Γη -Πού βρίσκεται

ποδηλατικό τούνελ Νορβηγία

Η σκανδιναβική χώρα αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα των αστικών μετακινήσεων, κατασκευάζοντας μια εντυπωσιακή ποδηλατική και περιπατητική διαδρομή.

Η βελτίωση της αστικής κινητικότητας και ο αστικός μετασχηματισμός περιλαμβάνει δράσεις που μεταμορφώνουν τις πόλεις σε περιβάλλοντα στα οποία ο πολίτης θα χαίρεται να ζει και να εργάζεται.

Πέρα από τη δημιουργία χώρων πρασίνου, περιπατητικών διαδρομών και την απομάκρυνση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από τα κέντρα των πόλεων, καθοστιστική συμβολή στη μεταμόρφωση του αστικού τοπίου έχουν και οι ποδηλατόδρομοι, οι οποίοι έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται σε πολλές μητροπόλεις της Ευρώπης.

τούνελ για ποδήλατα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν, μάλιστα, κάποιες χώρες που ετοιμάζουν καινοτόμους ποδηλατοδρόμους, με αποκορύφωμα τη Νορβηγία η οποία ετοιμάζει τη μεγαλύτερη συνδυαστική διαδρομή για ποδήλατα και πεζούς. Με τα εγκαίνιά του να είναι προγραμματισμένα για τις 15 Απριλίου του 2023, η διαδρομή θα έχει μήκος 2,9 χλμ. θα μπορεί να φιλοξονεί ποδηλατικά events και θα διασχίζεται μέσα σε 10 λεπτά με ποδήλατο και σε 30 έως 45 λεπτά με τα πόδια.

Γνωστό και ως Fyllingsdalstunnelen, το ποδηλατικό τούνελ περνά μέσα από το Βουνό Løvstakken και θα συνδέει τις περιοχές  Fyllingsdalen και Mindemyren της πόλης Bergen. Στη συνέχεια οι ποδηλάτες θα μπορούν να συνεχίζουν για το κέντρο της πόλης μέσω των υπαρχουσων διαδρομών που με την προσθήκη του Fyllingsdalstunnelen, θα συνθέσουν έναν εντυπωσιακό διάδρομο συνολικού μήκους 7,8 χλμ.

Τόσο η ποδηλατική/περιπατητική σήραγγα όσο και η υπόλοιπη ποδηλατική διαδρομή προς το κέντρο της πόλης του Bergen χρηματοδοτούνται μέσω της κρατικής υποστήριξης του δήμου Miljøløftet (Περιβαλλοντική Υπόσχεση).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος του έργου είναι να διευκολύνει περισσότερους ανθρώπους να επιλέξουν το ποδήλατο και το περπάτημα αντί για την οδήγηση. Αυτό όχι μόνο θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της κυκλοφορίας στην πόλη, αλλά θα συνέβαλε και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

τούνελ για ποδήλατα

Το τούνελ θα λειτουργεί από τις 5.30 π.μ. έως τις 11.30 μ.μ. και θα περιλαμβάνει επίσης κάμερες ασφαλείας, χώρους ανάπαυσης των πολιτών, αλλά και συσκευές τηλεφώνων εκτάκτου ανάγκης ανά 250 μέτρα.

Σημειώνεται ότι πολλοί υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο τούνελ δεν θα είναι το μακρύτερο παγκοσμίως, κάνοντας αναφορά σε μία ποδηλατική διαδρομή μήκους 3,6 χλμ. υπό την ονομασία «Snoqualmie Tunnel» κοντά στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά, το συγκεκριμένο τούνελ ουσιαστικά αποτελεί μια εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική σήραγγα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ