Αθήνα: Αλλάζουν όλα στις μετακινήσεις μας

dromoi athinas

Καθοριστική συμβολή στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των μετακινήσεων των κατοίκων της πρωτεύουσας θα έχουν τα ψηφιακά έργα του Δήμου Αθηναίων.

Σε μια νέα ψηφιακή εποχή περνά ο Δήμος Αθηναίων μετά την έγκριση του προγράμματος των έργων που υπέβαλε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με ποσό ύψους 19,8 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για συνολικά 8 έργα, τα οποία έχουν ως στόχο να διευκολύνουν τον πολίτη, και μεταξύ άλλων να δώσουν τέλος στην κυκλοφοριακή αναρχία που παρατηρείται στην πρωτεύουσα και να προωθήσουν την αστική μικροκινητικότητα.

Καθοριστική συμβολή στην επίτευξη του εν λόγω στόχου αναμένεται να έχει το έργο «Σύστημα Διαχείρισης Μικροκινητικότητας και Σταθμών Φόρτισης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ηλεκτρικό πατίνι αθήνα

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό/συμβατικό ποδήλατο ή ηλεκτρικό σκούτερ για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Παράλληλα, Δήμος Αθηναίων επιθυμεί να επιλύσει το πρόβλημα της ανεξέλεγτης εισόδου οχημάτων σε πεζοδρόμους, κάτι που ευελπιστεί ότι θα επιτύχει μέσω του προγράμματος «Ολοκληρωμένο  Σύστημα Ελέγχου Πρόσβασης Οχημάτων και Αστυνόμευσης στο Εμπορικό Τρίγωνο και σε πεζόδρομους της Αθήνας».

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση και λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος Ελεγχόμενης Πρόσβασης Οχημάτων σε πεζόδρομους του Δήμου Αθηναίων με συστήματα βυθιζόμενων μπαρών, συστήματα αναγνώρισης πινακίδων, ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης κοινού και τα απαραίτητα λογισμικά επιτήρησης και διαχείρισης των περιοχών ελεγχόμενης πρόσβασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα 8 ψηφιακά έργα επιγραμματικά

  1. Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Παρακολούθησης Υποδομών Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων
  2. Ψηφιακό Εποπτικό Κέντρο Επιχειρήσεων
  3. Ψηφιακές Υπηρεσίες Έξυπνης Γειτονιάς
  4. Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Μικροκινητικότητας και Σταθμών Φόρτισης
  5. Προσωποποιημένος Πολιτο-κεντρικός «Πανόπτης» πόλης
  6. Αναβάθμιση Δικτυακών Υποδομών Υπερ-υψηλών ταχυτήτων και Υποδομών Disaster Recovery
  7. Ολοκληρωμένο Σύστημα Εξοικονόμησης Πόρων Σχολικών Κτιρίων και Υποδομών
  8. Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου Πρόσβασης Οχημάτων και Αστυνόμευσης στο Εμπορικό Τρίγωνο και σε πεζόδρομους της Αθήνας

Τα έργα σχεδιάστηκαν από τον Δήμο Αθηναίων μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ (ΔΑΕΜ) και εκπονήθηκαν ως υποέργα, περιλαμβάνονται στο τεχνικό δελτίο που εγκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο, στο πλαίσιο του προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης για χρηματοδότηση 17 Δήμων της χώρας με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ