Το πρώτο EV της McLaren είναι ένα ηλεκτρικό scooter

Lavoie Series-1

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της McLaren έχει ξεκινήσει δειλά-δειλά, όμως το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό όχημα είναι άλλου είδους.

Το όνομά του είναι Series-1 και αποτελεί δημιούργημα της Lavoie. Ποια είναι η Lavoie; Μία εταιρεία που αποτελεί παρακλάδι της McLaren Applied, που με τη σειρά της αποτελεί παρακλάδι της McLaren Automotive. Και η Lavoie θα αποτελέσει το brand που θα δραστηριοποιηθεί και υπόσχεται να «επαναπροσδιορίσει» τον τομέα της προσωπικής κινητικότητας.

Παρότι δεν θα δείτε πουθενά το σήμα της McLaren, θα καρπωθείτε τεχνολογίας από τη McLaren αφού πίσω από αυτό το project είναι πρόσωπα όπως ο πρώην μηχανολόγος στο τμήμα Formula 1, Richard Clarke και δύο γκουρού της ηλεκτροκίνησης, ο Eliott Wertheimer και ο Albert Nassar.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Series-1 έχει εντυπωσιακό σχεδιασμό, που έχει αντλήσει έμπνευση από την αγωνιστική κληρονομιά της McLaren. Ξεχωρίζει για παράδειγμα το τριγωνικού σχήματος φωτιστικό σώμα. Περιλαμβάνει και φλας τα οποία είναι τοποθετημένα στα χερούλια.

Με το πάτημα ενός κουμπιού αναδιπλώνεται και παρά τους απαιτούμενους μηχανισμούς που του επιτρέπουν να περιορίζει σημαντικά το μέγεθός του, ζυγίζει 16 κιλά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία περί τα 50 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, ενώ η Lavoie έχει και app που αποτελεί και δικλείδα ασφαλείας αφού εντοπίζει το Series-1 σε περίπτωση κλοπής.

Περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και την τιμή του, θα τα μάθουμε τις επόμενες εβδομάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ