Ποια ηλεκτρικά οχήματα έχουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις;

porsche-ebike

Μπορεί τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κερδίζουν συνεχώς έδαφος σε ότι αφορά σε πωλήσεις σε αγορές σε κάθε άκρη του πλανήτη, δεν είναι όμως τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά οχήματα αφού οι δίτροχες λύσεις βιώσιμης κινητικότητας... ξεπουλάνε!

Είτε μιλάμε για e-scooters, είτε για e-bikes, είτε για ηλεκτρικά πατίνια, οι πωλήσεις έχουν σημειώσει κατακόρυφη άνοδο τα τελευταία χρόνια. Προφανώς η όποια σύγκριση είναι αδόκιμη λόγω της τεράστιας διαφορές σε κόστος, μιας και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραμένουν σχεδόν... πολυτέλεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως η μία μετά την άλλη, οι πόλεις ανά τον κόσμο, κάνουν βήματα προς ένα πιο πράσινο αύριο. Και παράλληλα, αν για παράδειγμα ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί να σε οδηγήσει σε 10 λεπτά στη δουλειά σου, δίχως να πρέπει να σε απασχολεί και το παρκάρισμα, ε, τότε τα πράγματα απλοποιούνται.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πουλήθηκαν 600.000 e-bikes το 2020. Διπλάσια απ’ ότι ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στην εδώ πλευρά του Ατλαντικού, η Μεγάλη Βρετανία είχε την περασμένη χρονιά 160.000 πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μετά βίας ξεπέρασαν τις 100.000.

Παρόμοια είναι η τάση στην πλειοψηφία των αγορών κι αυτό είναι λογικό. Και είναι ευχάριστο που σταδιακά βλέπουμε και στα μέρη μας όλο και περισσότερους ανθρώπους να επιλέγουν «πράσινες» μετακινήσεις και λύσεις βιώσιμης κινητικότητας. Σταδιακά, αυτή η τάση θα μετατρέψει τα αστικά τοπία σε πιο ανθρώπινα μέρη για να ζει κανείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ