Αυτό είναι το πρώτο κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς αλυσίδα για ηλεκτρικά ποδήλατα

schaeffler

Ο Γερμανός κατασκευαστής Schaeffler ξεκίνησε την παραγωγή των πρώτων μονάδων Free Drive, ενός συστήματος κιβωτίου ταχυτήτων χωρίς αλυσίδα για ηλεκτρικά ποδήλατα, που χρησιμοποιούνται για μεταφορά προϊόντων.

Η Schaeffler είναι μια εταιρεία παγκόσμιας κλίμακας, που κατασκευάζει βιομηχανικά εξαρτήματα, αλλά και κάποια για αυτοκίνητα με έδρα το Herzogenaurach στη Γερμανία. Παράγει μεταξύ άλλων, ρουλεμάν, συστήματα διεύθυνσης και ηλεκτρικούς κινητήρες. Είναι περισσότερο γνωστή από τα σήματα των INA, FAG καιLuK, έχοντας παρουσία σε πάνω από 50 χώρες ανά τον κόσμο.

schaeffler b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνεργασία με την Heinzmann GmbH & Co εξέλιξαν το Free Drive, το κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς αλυσίδα, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για εκείνα τα μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων, που μεταφέρουν τρόφιμα, αλληλογραφία και φάρμακα.

Το εν λόγω σύστημα αποτελείται από μία γεννήτρια πεντάλ, έναν κινητήρα, μια μπαταρία και ένα λογισμικό. Κατά τα λεγόμενα της Schaeffler, προσφέρει σταθερή αντίσταση και σημαντικά λιγότερη μυϊκή δύναμη από τον αναβάτη, σε σχέση με τα συμβατικά ηλεκτρικά ποδήλατα.

schaeffler c

Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το πεντάλ του ποδηλάτη αποθηκεύεται στην μπαταρία για επόμενη χρήση. Η ισχύ φτάνει μέχρι τα 250 watts. Το βασικότερο πλεονέκτημα του Free Drive είναι πως δεν διαθέτει αλυσίδα, δακτυλίους ταχυτήτων, γρανάζια και μηχανικά μέρη.

Έτσι χρειάζεται πολύ λιγότερη συντήρηση. Όπερ σημαίνει πιο αραιές επισκέψεις στα συνεργεία και πιο πολύ χρόνο στο δρόμο για να βγάλουν εις πέρας το δύσκολο έργο της παράδοσης των ειδών που μεταφέρουν. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς από τους χρήστες, μήπως… λεκιαστεί από το λιπαντικό μιας αλυσίδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ