Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο της Toyota

Toyota ηλεκτρικό ποδήλατο με πορτμπαγκάζ 2023

Η Toyota διευρύνει τις προτάσεις της στα ηλεκτρικά ποδήλατα, αυτή τη φορά με την παρουσίαση ενός μοντέλου που απευθύνεται και σε επαγγελματίες.

Η ηλεκτρική μικροκινητκότητα μπαίνει για τα καλά στο «μενού» και των κατασκευαστών αυτοκινήτου, με τον μεγαλύτερο από αυτούς, την Toyota να αποκαλύπτει το δεύτερο στη σειρά ηλεκτρικό της ποδήλατο, σε συνεργασία με τη γαλλική Douze Cycles.

Η Toyota προχωρά σε αυτή την κίνηση για να προωθήσει την ήπια και βιώσιμη κινητικότητα σε τοπικό επίπεδο, ειδικότερα στα αστικά κέντρα, για ιδιώτες και επαγγελματίες. Το ηλεκτρικά ποδήλατα της κατηγορίας cargo φαντάζουν ιδανικά ως λύση και το μοντέλο της Douze Cycles με τα σήματα της ιαπωνικής εταιρείας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota ηλεκτρικό ποδήλατο με πορτμπαγκάζ 2023

Το Douze Cycles x Toyota mobility, όπως ονομάζεται, θα διατίθεται μέσω των 300 dealer της ιαπωνικής εταιρείας στη γαλλική αγορά και διακρίνεται για την μεγάλη πλατφόρμα φόρτωσης, το μήκος της οποίας φτάνει στα 850 χλστ. Η πλατφόρμα, που δέχεται αξεσουάρ και μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες, έχει μέγιστο βάρος φόρτωσης τα 100 κιλά.

Το μήκος του Douze Cycles x Toyota mobility έχει μήκος 2.750 χλστ., μεταξόνιο 2.160 χλστ. και έχει σχεδιαστεί για να παίρνει με ευκολία στροφές σε γωνίες έως και 75 μοίρες, ενώ η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος είναι 220 χλστ.

Toyota ηλεκτρικό ποδήλατο με πορτμπαγκάζ 2023
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τροχοί του έχουν διάμετρο 20 και 26 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ τα δισκόφρενα είναι υδραυλικά και στα δύο άκρα και συνεργάζονται με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων. Το κιβώτιο προέρχεται από τη Shimano και είναι 10 ταχυτήτων.

Ο ποδηλάτης μπορεί φορτώσει απευθείας αντικείμενα πάνω στην πλατφόρμα και να τα ασφαλίσει με ιμάντες ή να τοποθετήσει το μεγάλο ειδικό κουτί χωρητικότητας 300 λίτρων. Η Toyota αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στον μεγάλο κάδο μπορούν να μεταφερθούν έως και τρία παιδιά, ή ακόμη και ένας ενήλικας αφού υπάρχουν διαμορφωμένο κάθισμα και ζώνες ασφάλειας, ενώ το πλαίσιο του είναι αλουμινένιο.

Toyota ηλεκτρικό ποδήλατο με πορτμπαγκάζ 2023

Το ηλεκτρικό ποδήλατο της ιαπωνικής εταιρείας φέρει ηλεκτρικό κινητήρα της Yamaha που αποδίδει 250 Watt, ενώ η αφαιρούμενη μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 500 Wh. Η φόρτιση της γίνεται μέσω οικιακής πρίζας μέσα σε τέσσερεις ώρες και η ιαπωνική εταιρεία αναφέρει ότι ανάλογα με τη χρήση, η αυτονομία της μπορεί να φτάσει έως και τα 100 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ