Η Acer «εισβάλει» στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης

acer

Η προσπάθεια της πασίγνωστης εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών, να μπει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, γίνεται με ένα ποδήλατο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τεχνητή νοημοσύνη.

Τα ηλεκτρικά δίκυκλα (ποδήλατα και scooter), ακόμα και τα πατίνια είναι σαφώς αλληλένδετα πια με την ολοένα και αυξανόμενη εξέλιξη της τεχνολογίας. Εν των μεταξύ, τα κινητά τηλέφωνα καθώς και το διαδίκτυο παίζουν συνεχώς και πιο ενεργό ρόλο.

Η Acer λοιπόν είναι άλλη μία εταιρεία που επιχειρεί να κατασκευάσει κάτι νέο και πρωτοποριακό, κάτι που να συνδυάζει όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά. Το ebii είναι ένα φουτουριστικό σχέδιο ενός ηλεκτρικού και κομψού ποδηλάτου, στον σκελετό του οποίου υπάρχει ένα μοτέρ και μια μπαταρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
acer b

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι πως διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και σύστημα τεχνητής νοημοσύνης. «Μαθαίνει» τη διαδρομή και τις συνήθειες του αναβάτη και μπορεί να προβλέπει το έδαφος που ακολουθεί. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, ανιχνεύει μέχρι και την ενδεχόμενη σύγκρουση, παρέχοντας ασφαλέστερη διαδρομή.

Κατά τα άλλα, εξοπλίζεται με σύστημα κλειδώματος και ξεκλειδώματος, η οποία λογικά λειτουργεί μέσω εφαρμογής από smartphone. Επίσης, χρησιμοποιεί ενσωματωμένο GPS, που είναι ένας επιπλέον αποτρεπτικός παράγοντας κλοπής του.

acer c
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ηλεκτροκινητήρας του είναι 250 watt, ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 25 χιλιομέτρων περίπου. Το πιρούνι εμπρός είναι μονό και τα ελαστικά χωρίς αέρα. Το μεγαλύτερο μοντέλο ebii έχει μπαταρία 460 watt, προσφέροντας αυτονομία 110 χιλιομέτρων.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται φτερά, σχάρα στο πίσω και άλλα αξεσουάρ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το κόστος του ηλεκτρικού ποδηλάτου της Acer. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ