Έχασες τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου; Τι πρέπει να κάνεις για να μην κινδυνέψεις

kleidi autokinitou

Σε περίπτωση που χάσουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου μας, καλό είναι να μην χάσουμε την ψυχραιμία μας, αλλά να προβούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Το κλειδί ίσως είναι το σημαντικότερο αντικείμενο του αυτοκινήτου μας, δεδομένου ότι χωρίς αυτό είναι αδύνατη τόσο η είσοδος στο όχημά μας, όσο και η εκκίνηση του κινητήρα.

Στο πλαίσιο αυτό, άπαντες πρέπει να προσέχουμε το κλειδί… σαν τα μάτια μας. Όσο προσεκτικοί, ωστόσο, και αν είμαστε, υφίσταται και το σενάριο να χάσουμε το κλειδί ή να βρεθούμε στην εκνευριστική κατάσταση του να κλειδωθούμε έξω από το αυτοκίνητό μας, ενώ το κλειδί βρίσκεται κάπου μέσα στην καμπίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αμφότερα τα σενάρια, η ταλαιπωρία είναι αναπόφευκτη, αλλά θα είναι σύντομης διάρκειας εφόσον έχουμε και δεύτερο (εφεδρικό) κλειδί, το οποίο θα λύσει το πρόβλημα.

κλειδί αυτοκινήτου

Τι θα συμβεί, ωστόσο, αν δεν έχουμε εφεδρικό κλειδί; Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι πολλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα κάθε χρόνο πωλούνται δίχως να έχουν δεύτερο κλειδί.

Εφόσον βρισκόμαστε μακριά από το σπίτι μας, τότε καλό είναι να καλέσουμε την οδική βοήθεια ώστε να ρυμουλκηθεί το αυτοκίνητό μας σε ασφαλές σημείο.

Στη συνέχεια καλό είναι να απευθυνθούμε σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες να προμηθευτούμε ένα κλειδί. Θα χρειαστούμε τον αριθμό πλαισίου (VIN -Vehicle Identification Number) και την ταυτότητά μας. Για την παράδοση του νέου κλειδιού θα χρειαστεί να περιμένουμε περίπου 7 ημέρες.

κλειδί αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, πέρα από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο, υπάρχει η επιλογή της ελεύθερης αγοράς, αλλά πρέπει να προσέξουμε σε ποιον τεχνικό θα απευθυνθούμε.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι πολλές φορές το κλειδί που χάσαμε ενδέχεται να πέσει στα χέρια ενός «μακρυχέρη» ο οποίος θα εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες να εντοπίσει το όχημά μας και να το «ρημάξει».

Επομένως, ακόμα και αν διαθέτουμε εφεδρικό κλειδί, καλό είναι να αλλάξουμε όλο το σετ, δηλαδή τις κλειδαριές, το immobilizer και να γίνει επαναπρογραμματισμός.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ