Το Frikar της Podbike δε φοβάται το σκοτάδι (video)

Frikar Podbike

Το Frikar αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα οχήματα που κυκλοφορούν στους Νορβηγικού δρόμους.

Είναι e-bike αλλά προσφέρει πλήρη προστασία από τα καιρικά φαινόμενα αλλά και προστασία από διάφορους κινδύνους, εφόσον φυσικά ο ιδιοκτήτης του επιλέξει να διατηρήσει το κουβούκλιο αυτού του μονοθέσιου οχήματος.

Αρωγός στο να αποφεύγει τα προβλήματα, ακόμα κι όταν ο ήλιος έχει δύσει, είναι τα συστήματα φωτισμού του Frikar. Η Podbike το έχει εφοδιάζει με προβολείς που στη μεγάλη σκάλα κάνουν τη νύχτα-μέρα! Παράλληλα, εκτός από φώτα θέσεις, το ιδιαίτερο αυτό όχημα διαθέτει και φλας!

Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε στο απλό αλλά ταυτόχρονα κατατοπιστικό video που ακολουθεί, επιτρέπει τις μετακινήσεις ακόμα και τη νύχτα. Καλά νέα λοιπόν για τους 3.400 αγοραστές που έχουν καταβάλει την προκαταβολή και αναμένουν το τετράτροχο e bike.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περισσότερα πατώντας play...

Το Frikar χρησιμοποιεί κανονικά πετάλια που δεν συνδέονται με κάποια αλυσίδα ή ζώνη. Αντίθετα, δίνουν ενέργεια σε μία γεννήτρια, η οποία τροφοδοτεί ένα σύστημα drive-by-wire, το οποίο είναι συνδεδεμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες που είναι τοποθετημένοι στους πίσω τροχούς.

Η τελική ταχύτητα του Frikar θα περιορίζεται στα 25 χλμ/ώρα όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία αν και σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το όχι μπορεί να πιάσει ακόμα και τα 60 χλμ/ώρα. Η μπαταρία των 877 Wh εξασφαλίζει αυτονομία 50-80 χιλιομέτρων, όμως υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης και δεύτερης μπαταρίας για να αυξηθεί αυτός ο αριθμός.

Το μήκος του είναι 2.3 μέτρα και το πλάτος του στα 84 εκατοστά. Πέραν του χρήση, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης και παιδικού καθίσματος, με όριο τα 22 κιλά/6 έτη. Επίσης, πίσω από το ρυθμιζόμενο κάθισμα υπάρχουν 160 λίτρα αποθηκευτικού χώρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ