Επενδύσεις εκατομμυρίων στον χώρο των e-bikes

Veloretti Ace

Ο κόσμος των e-bikes γνωρίζει εντυπωσιακή άνθιση τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότερες εταιρείες εμφανίζονται στο προσκήνιο προσφέροντας ανταγωνιστικά προϊόντα, την ώρα που όλο και περισσότεροι «παίκτες», ακόμα κι από την αυτοκινητοβιομηχανία, μπαίνουν στην... αρένα.

Τα παραπάνω αιτιολογούν και τις τρελές επενδύσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό σε εταιρείες που έχουν ξεχωρίσει σε αυτόν τον τομέα. Τα ποσά είναι υπέρογκα και αναμφίβολα, πριν από μερικά χρόνια κανένας δεν θα μπορούσε να τα διανοηθεί.

Όμως σήμερα, θα εντυπωσιαστείτε αν δείτε πόσο ασφαλής επένδυση θεωρείται πλέον μία διεθνής δραστηριοποίησης εταιρεία δημιουργίας e-bikes. Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Juiced Bikes έχει έδρα στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ. Προσφέρει αρκετές επιλογές e-bikes αλλά και τεχνολογικών λύσεων που τα αφορούν. Πρόσφατα ανακοίνωσε συνεργασία με το Aima Technology Group, που θα συνδυάζεται με επένδυση που θα αγγίζει τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Η Cowboy έχει βάση στο Βέλγιο αλλά δέχθηκε οικονομική ενίσχυση της τάξης των 70 εκατομμυρίων ευρώ από μία κοινοπραξία την οποία αποτελούσαν οι Exor, HCVC, Siam Capital, Tiger Global, Index Ventures, Eothen, Isomer Opportunities Fund, Future Positive Capital, και Triple Point Capital. Ποσό που ανεβάζει τη συνολική επένδυση στην Cowboy άνω των 100 εκατομμυρίων!

Ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις έχουν γίνει στη Rad Power Bikes (φημολογείται ακόμα και στα 260 εκ.), τη μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου στη Βόρεια Αμερική, ενώ οι Super73 και VanMoof (128 εκατομμύρια), έχουν λάβει πρόσφατα κεφάλαια που αφορούν επταψήφια νούμερα. Πράγμα που σημαίνει πως παρά την παγκόσμια πανδημία της Covid-19, ο επενδυτικός κόσμος δεν φοβάται και μπαίνει με δυναμισμό σε μία αγορά που έχει εξελιχθεί σε αγορά δισεκατομμυρίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ολλανδική Dott Micromobility μπαίνει στην αγορά των e-bikes με αρχικό κεφάλαιο στα 70 εκατομμύρια ευρώ ενώ η Σουδική Vassla έλαβε τονωτική ένεση των 10 εκ.


Όμως δεν είναι μόνο οι αυτόνομες εταιρείες, είναι και οι πλατφόρμες που τραβούν το ενδιαφέρον. Η Buzzbike με έδρα στο Λονδίνο έλαβε από διάφορες πηγές σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των παροχών της.

Επίσης, η γερμανική Rebike που δραστηριοποιείται στις μεταπωλήσεις e-bikes, προσέλκυσε το Φθινόπωρο επενδύσεις που ξεπερνούσαν τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Η Αμερικανική Lime τα τριπλάσια ενώ η γερμανική Tier Micromobility έλαβε επενδυτικό κεφάλαιο που φτάνει τα 175 εκατομμύρια ευρώ!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά ακόμα αλλά η ουσία είναι μία. Τα e-bikes, ήρθαν για να μείνουν!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ