Ζωντανοί έως και το 2050 οι κινητήρες βενζίνης -Ποιος το δήλωσε

πως λειτουργεί ο κινητήρας του αυτοκινήτου

Ο πρώην παρουσιαστής της εκπομπής Top Gear του BBC Richard Hammond χαρακτήρισε αργό τον ρυθμό προόδου της ηλεκτροκίνησης και των βιοκαυσίμων, προβλέποντας ότι ακόμα και το 2050 θα κυριαρχούν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Προτείνοντας την εναλλακτική των βιώσιμων καυσίμων εμπρός στην πρόκληση της βιωσιμότητας, ο Hammond συμπλήρωσε -στη συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph- ότι χρειάζεται ένα νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα με μεγάλη απήχηση για να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους αγοραστές αυτοκινήτων στις νέες επιλογές των βιώσιμων τεχνολογιών της αυτοκίνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βρετανός, μιλώντας για την ηλεκτροκίνηση, στάθηκε στους περιορισμένους πόρους των πρώτων υλών για την κατασκευή των μπαταριών, που ελέγχονται σε υπερθετικό βαθμό από την Κίνα. Και υποστήριξε ότι η λύση για το πρόβλημα αυτό είναι τα συνθετικά βιοκαύσιμα, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες ακόμα και μετά το 2035.

Όπως συμπλήρωσε, η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι μια οικονομική επιλογή με επιπτώσεις στην εκπομπή ρύπων, όμως πολλοί αγοραστές κάνουν λανθασμένη επιλογή σε σχέση με ό,τι ταιριάζει στις βασικές τους ανάγκες λόγω περιορισμένης ή κακής πληροφόρησης.

Αυτό, λέει ο Hammond, μπορεί να λυθεί με τη βοήθεια ενός νέου τηλεοπτικού προγράμματος που θα εστιάζει στην ενημέρωση των πελατών για τις διαθέσιμες επιλογές τους στην αυτοκίνηση. Μιας εκπομπής που θα είναι διαφορετική από ό,τι είχαμε συνηθήσει στο Top Gear και το The Grand Tour, και σκοπός της θα είναι οι χρηστικές πληροφορίες και η καθοδήγηση για την αγορά αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ