Το υβριδικό Range Rover SV αγγίζει τους 606 ίππους

Range Rover SV

Οι κορυφαίες υβριδικές εκδόσεις του υπερπολυτελούς SUV, PHEV 550e και Hybrid V8, φτάνουν τους 542 και 606 ίππους αντίστοιχα και συνοδεύονται από πληθώρα επιλογών εξατομίκευσης.

Παρότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την παρουσίαση της τρέχουσας γενιάς του Range Rover, η Land Rover το κρατά φρέσκο με «ενέσεις» ισχύος στις υβριδικές του εκδόσεις του 2024, καθώς και με μια σειρά νέων και άκρως εντυπωσιακών και πολυτελών επιλογών εξατομίκευσης στο ακριβές γούστο του κάθε αγοραστή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκινώντας από τις μονάδες ισχύος, στη βάση των υβριδικών εκδόσεων βρίσκεται η εξακύλινδρη plug-in hybrid (PHEV) των 3.0 λίτρων της έκδοσης 550e, που αποδίδει 542 hp. Το Range Rover σημειώνει με αυτήν την επιτάχυνση 0-100 km/h σε σχεδόν 5 δευτερόλεπτα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως και 80 χιλιομέτρων.

Ακολουθεί η mild-hybrid με τον κινητήρα V8 twin-turbo 4.4 λίτρων, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η υβριδική V8 μονάδα που αγγίζει τους 606 ίππους στην έκδοση SV. Παραδόξως, η Land Rover δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία επιτάχυνσης και τελικής ταχύτητας της κορυφαίας αυτής έκδοσης του Range.

Οι βελτιώσεις για το μοντέλο του 2024 συνεχίζονται στο εσωτερικό με την τελευταία γενιά του λογισμικού Pivi Pro στην κεντρική ψηφιακή οθόνη των 13,1 ιντσών. Τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης, στο μεταξύ, συμπληρώνονται τώρα από το Dynamic Response Pro για καλύτερο έλεγχο των κλίσεων στις στροφές, καθώς και από το Adaptive off-road cruise control -ως μέρος του πακέτου Terrain Response 2- για την κίνηση εκτός δρόμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο αυτό σύστημα έχει τέσσερα διαφορετικά προφίλ ρυθμίσεων, και προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου στις εναλλασσόμενες συνθήκες. Έτσι, το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να ελέγχει το τιμόνι μακριά -ή ενίοτε και πάνω- από τα διάφορα γεωλογικά εμπόδια.

Όσον αφορά στην εξατομίκευση, η βρετανική εταιρεία παρουσίασε την υπηρεσία SV Bespoke που προσφέρει τεράστιο εύρος επιλογών για την εξατομίκευση τόσο του αμαξώματος όσο και του εσωτερικού του μεγάλου πολυτελούς SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία παρέχει 391 χρωματικές επιλογές για τα υλικά και 230 διαφορετικά χρώματα βαφής, από ματ μέχρι γυαλιστερά. Παράλληλα, ο αγοραστής του αυτοκινήτου μπορεί να διαλέξει μεταξύ απεριόριστων -χρυσών ή άλλου χρώματος- μεταλλικών λεπτομερειών και πολλές άλλες, σε μια διαδικασία που περιλαμβάνει συνολικά επτά διαδοχικά βήματα για την ολοκλήρωση της εμφάνισης του τελικού -και μοναδικού σε εμφάνιση- αντιτύπου του αυτοκινήτου.

Η βρετανική Land Rover δεν αποκάλυψε ακόμη τις τιμές των εκδόσεων αυτών, ούτε για την υπηρεσία SV Bespoke. H τιμή του Range Rover στη χώρα μας ξεκινά από τις 150 χιλιάδες ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ