Η Yamaha έχει έτοιμο V8 κινητήρα υδρογόνου 455 ίππων μαζί με την Toyota (+video)

Yamaha V8 κινητήρας υδρογόνου 2021 Toyota

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία, η Yamaha αποκάλυψε και έναν «κρυμμένο» V8 κινητήρα αυτοκινήτου με απόδοση που φτάνει στους 455 ίππους.

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που οι Kawasaki, Mazda, Subaru, Toyota και Yamaha ανακοίνωσαν την ένωση των δυνάμεων τους για την ταχύτερη προώθηση των τεχνολογιών που αφορούν τους κινητήρες υδρογόνου (διαβάστε περισσότερα εδώ), αλλά και τα εναλλακτικά καύσιμα, με στόχο να κρατήσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στη ζωή.

Οι πέντε ιαπωνικές εταιρείες φαίνεται να πιστεύουν ακράδαντα στην εκμετάλλευση του υδρογόνου για την παράταση της ζωής των θερμικών και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που έχουν αναπτύξει σχετικές τεχνολογίες με την καθεμιά να βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετά «προχωρημένη» φαίνεται να είναι η Yamaha, η οποία, μέσω και της μακρόχρονης συνεργασίας της με την Toyota, έχει έτοιμο έναν V8 κινητήρα υδρογόνου για εφαρμογή σε ένα... αγνώστων λοιπών στοιχείων σπορ αυτοκίνητο που θα έχει το μοτέρ του στο κέντρο.

Με χωρητικότητα τα πέντε λίτρα, το μοτέρ που βασίζεται στον 8κύλινδρο κινητήρα της Lexus είναι έτοιμο από το 2018 με τη Yamaha να έχει εξελίξει εκ νέου τις κυλινδροκεφαλές του (το έκανε και για την έκδοση βενζίνης που βρίσκεται στην παραγωγή στα αυτοκίνητα της Lexus) και την απόδοση του να φτάνει στους 455 ίππους και τα 540 Nm. Μάλιστα λόγω του υδρογόνου, η ροπή εμφανίζεται σε μεγάλες ποσότητες, σχεδόν στη μέγιστη τιμή της, από πολύ χαμηλές στροφές λειτουργίας, σχεδόν από το ρελαντί.

Ο ισχυρός κινητήρας υδρογόνου παρουσιάστηκε στην Okayama της Ιαπωνίας σε κοινή εκδήλωσε των πέντε Ιαπώνων κατασκευαστών για την προώθηση του υδρογόνου και των υπόλοιπων εναλλακτικών καυσίμων για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ροπή είναι παράλληλα 10 Nm μεγαλύτερη από εκείνη της έκδοσης βενζίνης αν και η ισχύς παρουσιάζεται χαμηλότερη κατά 22 ίππους. Η Yamaha έχει σχεδιάσει για το συγκεκριμένο μοτέρ και την μοναδικής σύλληψης πολλαπλή εξαγωγής που βλέπετε στις οθόνες σας, η οποία και μας δείχνει ότι αυτός ο κινητήρας δεν θα μπορούσε να μπει ποτέ κάτω από καπό που βρίσκεται στο εμπρός μέρος ενός αυτοκινήτου. Οι Ιάπωνες αναφέρουν επίσης και μια μοναδική ηχητική εμπειρία που προκύπτει από αυτή την πολλαπλή εξαγωγής, την οποία δυστυχώς δεν μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας αφού το εν λόγω μοτέρ ήταν εκεί μόνο προς επίδειξη.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ