Επίσημο: Η Toyota εξελίσσει τα δικά της καύσιμα

Toyota καύσιμα

H Toyota πρόκειται να ηγηθεί της προσπάθειας εξέλιξης εναλλακτικών καυσίμων, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να κρατήσει στη ζωή τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Toyota αποτελεί μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή τους με την στροφή την οποία επιχειρεί να πραγματοποιήσει η αυτοκίνηση στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, αναδεικνύοντας τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η κίνηση αυτή.

Επιχειρώντας, λοιπόν, να δημιουργήσει μια έξοδο διαφυγής τόσο για την ίδια όσο και για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, η Toyota πρόκειται να ηγηθεί της προσπάθειας εξέλιξης εναλλακτικών καυσίμων, τα οποία με τη σειρά τους θα διατηρήσουν στη ζωή τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην προσπάθεια της Toyota για την εξέλιξη εναλλακτικών καυσίμων θα συνεισφέρουν η Mazda, η Subaru, η Yamaha και η Kawasaki, ευελπιστώντας ότι θα δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες που επιτρέψουν στους κινητήρες εσωτερικής καύσης να διατηρηθούν στη γραμμή παραγωγής.

Η Toyota έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη κινητήρων που θα «καίνε» υδρογόνο, ενώ πιθανή θα πρέπει να θεωρείται και η παραγωγή συνθετικών καυσίμων από βιομάζα.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, η Toyota επενδύει σημαντικά ποσά για την εξέλιξη ηλεκτροκίνητων προτάσεων, ώστε έως και το 2025 να διαθέτει 15 μηδενικών ρύπων μοντέλα στην γκάμα της.

Η ανακοίνωση για την εξέλιξη εναλλακτικών καυσίμων από τους πέντε Ιάπωνες κατασκευαστές πραγματοποιήθηκε στην πίστα Okayama με φόντο το υδρογονοκίνητο αγωνιστικό τετράτροχο της Toyota.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ