Ξεπούλησε το 5θυρο Suzuki Jimny - Σε ποιά χώρα έκαναν φτερά τα 1.000 πρώτα αυτοκίνητα

Suzuki Jimny 5d 2023 1

Η πρακτικότερη έκδοση του εμβληματικού ιαπωνικού 4x4 δεν προλαβαίνει να σταθεί στις εκθέσεις της Suzuki από την μεγάλη ζήτηση.

Εδώ και αρκετούς μήνες γνωρίζουμε ότι το πολυαναμενόμενο 5θυρο Suzuki Jimny βρίσκεται καθ΄οδόν για ορισμένες αγορές του πλανήτη, δυστυχώς όχι τις ευρωπαϊκές, και ήδη αρκετοί κάτοχοι απολαμβάνουν την πρακτικότερη και πιο ευρύχωρη έκδοση του ικανότατου 4x4.

Suzuki Jimny 5d 2023 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 5θυρο Suzuki Jimny κατασκευάζεται στην Ινδία και όχι στην Ιαπωνία, και αυτή την περίοδο ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες του στο Μεξικό, με τα πρώτα 1.000 αυτοκίνητα να έχουν ήδη εξαντληθεί.

Suzuki Jimny 5d 2023 3

Η τιμή εκκίνησης του νέου μοντέλου στη νοτιότερη χώρα της Βορείου Αμερικής έχει οριστεί στα 27.510 ευρώ, πάντα με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία, με την προκαταβολή για κάποια κράτηση να έχει οριστεί στα 1.000 ευρώ.

Suzuki Jimny 5d 2023 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο 5θυρο Suzuki Jimny διατίθεται σε πέντε διαφορετικά χρώματα, Cosmos Crimson, Obsesion Green, Charcoal Ivory, Ninja Black και Antarctica Grey. Ακόμα, σύμφωνα με την τοπική αντιπροσωπεία της Suzuki, η νέα έκδοση αμαξώματος προσφέρεται μόνο με το αυτόματο σασμάν των τεσσάρων σχέσεων και στο επίπεδο εξοπλισμού GLX.

Suzuki Jimny 5d 2023 5

Η νέα έκδοση αμαξώματος έχει μήκος 3,99 μέτρα και οι δύο επιπλέον πόρτες διευκολύνουν πολύ την πρόσβαση στα πίσω καθίσματα. Το μεταξόνιο είναι κατά 34 εκ. μακρύτερο και όπως είναι ευκόλως κατανοητό, εξασφαλίζει ανώτερους χώρους σε σχέση με το 3θυρο. Κερδισμένος βγήκε και ο χώρος αποσκευών, φτάνοντας τα 211 λίτρα από τα 85 λίτρα.

Suzuki Jimny 5d 2023 8
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα μηχανικά μέρη, δεν υπάρχουν αλλαγές, πράγμα που σημαίνει ότι κάτω από το τετράγωνο καπό παραμένει ο 4κύλινδρος 1.5 των 102 ίππων, ενώ δεν απουσιάζει και το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP Pro με τον υποπολλαπλασιασμό σχέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ