Πού βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής του Suzuki Jimny (video)

Suzuki Jimny Heritage Edition 1

Το ιαπωνικό εργοστάσιο εγκαινιάστηκε το 1970 και από τότε παράγει αδιάκοπα όλα μικρά μοντέλα της εταιρείας και φυσικά το δημοφιλές 4x4 Jimny.

Δεν είναι παράδοξο να πούμε ότι στην αυτοκινητοβιομηχανία, και όχι μόνο, όσο πιο μικρά και δημοφιλή είναι τα μοντέλα που έχει μια εταιρεία, τόσο μεγαλύτερα πρέπει να είναι τα εργοστάσια στα οποία παράγονται. Οι Ιάπωνες κατασκευαστές φημίζονται για την εξειδίκευση που έχουν στα αυτοκίνητα των μικρών κατηγοριών, με την Suzuki μάλιστα να ξεχωρίζει σε αυτόν τον τομέα.

Suzuki Kosai Plant 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα σημαντικότερα εργοστάσια της εταιρείας από την Hamamatsu είναι αυτό που βρίσκεται στην πόλη Kosai της επαρχίας Shizuoka. Από την γραμμή παραγωγής του βγαίνουν πολλά από τα kei cars της ιαπωνικής εταιρείας, για την εγχώρια και μη αγορά, καθώς και το εξαιρετικά δημοφιλές Jimny.

Suzuki Kosai Plant 2

Το εργοστάσιο της Suzuki στην πόλη Kosai εγκαινιάστηκε το 1970, αρκετά χρόνια μετά από αυτό στην Iwata, και σύντομα θα αρχίσει να παράγει φορτηγά και μικρά επαγγελματικά οχήματα. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται καλύπτει μια έκταση σχεδόν 1.200.000 τετραγωνικών μέτρων και στην αρχή διέθετε ένα κτήριο συναρμολόγησης. Το 1983 κατασκευάστηκε και ένα δεύτερο, αυξάνοντας την έκταση που καλύπτουν στα κτήρια στο μισό εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα.

Suzuki Kosai Plant 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραγωγή του εργοστασίου, που με την πάροδο του χρόνου προστέθηκε και η παραγωγή κινητήρων αυτοκινήτων, κινητήρων σκαφών και μικρών ηλεκτρικών οχημάτων, έχει επικεντρωθεί σε ορισμένα δημοφιλή μοντέλα της μίνι κατηγορίας (kei cars), συμπεριλαμβανομένων των Alto και Wagon R.

Suzuki Kosai Plant 3

Δύο χρόνια μετά τη λήψη της πιστοποίησης ποιότητας ISO 140001, το 2000, το εργοστάσιο στην Kosai γιόρτασε το ορόσημο παραγωγής 10 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από την ημέρα που εγκαινιάστηκε, τα οποία έγιναν 15 εκατομμύρια το 2008 και 20 εκατομμύρια το 2016. Η αύξηση της παραγωγής επετεύχθη χάρη στην επέκταση της γραμμής παραγωγής το 2002.

Suzuki Jimny AllGrip 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2018, το εργοστάσιο στην Kosai υποδέχεται την παραγωγή της τελευταίας γενιάς ενός εκ των best seller της Suzuki, του εμβληματικού 4x4 Jimny. Ενημερωτικά, η προηγούμενη γενιά του κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο της Iwata. Το αποτέλεσμα ήταν το 2021 η συνολική παραγωγή να φτάσει τις 408.000 μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ