Το Lada Niva γίνεται ηλεκτρικό και κοστίζει 20.000 ευρώ

Lada Niva Elantrie

Η γερμανική Schmid προσφέρει μια νέα μετατροπή που δίνει ηλεκτρική υπόσταση σε οποιοδήποτε Lada Niva, εξασφαλίζοντάς του μηδενικούς ρύπους.

Η μετατροπή της εταιρείας προσφέρεται στην αγορά της Γερμανίας και στη θέση του ατμοσφαιρικού κινητήρα βενζίνης των 1,7 λίτρων και 83 ίππων, τοποθετεί έναν ηλεκτροκινητήρα 88 ίππων ισχύος, που στέλνει και πάλι τη δύναμή του και στους τέσσερις τροχούς.

Lada Niva Elantrie
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απαιτούμενη ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 30 kWh, η οποία μπορεί να προσφέρει αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση μεταξύ 130 με 300 χιλιόμετρα. Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, η μπαταρία διατηρεί πάνω από το 80% της χωρητικότητάς της για 25 ολόκληρα χρόνια. Επίσης, μια πρίζα 220V που βρίσκεται στο χώρο αποσκευών παρέχει ισχύ έως και 2.000 Watt.

Lada Niva Elantrie

Το Niva λόγω των υψηλών εκπομπών ρύπων του δεν πωλείται πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία έχει αποχωρήσει και επίσημα η Lada. Ωστόσο, η μετατροπή της Schmid επιτρέπει σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να αποκτήσει ένα Niva, να το κάνει ηλεκτρικό και έτσι, να το έχει σε κυκλοφορία στην Ε.Ε.

Το κιτ της γερμανικής φίρμας που ονομάζεται Elantrie, εκτός του Niva μπορεί να τοποθετηθεί και σε Dacia Sandero, ενώ έχει δοκιμαστεί με επιτυχία και σε άλλα, παλαιότερα αυτοκίνητα με υψηλούς ρύπους. Το κόστος συνολικά του αυτοκινήτου στη γερμανική αγορά έχει οριστεί στα 19.900 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lada Niva Elantrie

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ