Ξεκινά η παραγωγή του SUV της Τουρκίας

Togg SUV 1

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου του νέου εγχώριου ηλεκτρικού SUV στις 29 Οκτωβρίου, ανήμερα των εορτασμών για τα 99 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Δύο χρόνια έχουν περάσει από την παρουσίαση των πρωτότυπων μοντέλων και το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι έτοιμο να γίνει πραγματικότητα. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψε σήμερα ότι το ηλεκτρικό SUV Togg θα ξεκινήσει να παράγεται ανήμερα της εθνικής εορτής για την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Togg SUV 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο εγχείρημα της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας υποστηρίζεται από τεράστιες επενδύσεις και την κοινοπραξία πολλών εγχώριων εταιρειών (Anadolu Grubu, BMC, Kok Grubu, Turkcell, Zorlu Holding και την ένωση εμπορικών επιμελητηρίων), οι οποίες έχουν διαθέσει το ποσό των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και παράλληλα κατάφεραν να λάβουν την υποστήριξη της Άγκυρας με τη μορφή φορολογικών κινήτρων, δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο, εγγυήσεων για την αγορά αρκετών αυτοκινήτων (τουλάχιστον 30.000 μονάδες από τις 175.000 που αναμένεται να παράγει σε ετήσια βάση) και δωρεάν παραχώρηση της γης που χτίστηκε το νέο εργοστάσιο. Το τελευταίο βρίσκεται στο Gemlik, 30 χιλιόμετρα έξω από την Προύσα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, η οποία φιλοξενεί τα περισσότερα από τα εργοστάσια αυτοκινήτων της χώρας.

Togg SUV 3

Η Togg ιδρύθηκε το 2018 και το 2019 παρουσίασε τα πρωτότυπα δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενός σεντάν και ενός SUV της μικρομεσαίας κατηγορίας. Το SUV θα είναι το πρώτο που θα βγει από τη νέα γραμμή παραγωγής και θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στην Ευρώπη από την Γερμανία, για ευνόητους λόγους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Togg SUV 4

Το SUV της Togg που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον Οίκο Pininfarina θα διαθέτει αυτονομία που θα κυμαίνεται από 300 έως 500 χλμ., ανάλογα με την χωρητικότητα του πακέτου μπαταριών, και μέχρι το 2030 η γκάμα της εταιρείας θα έχει εμπλουτιστεί από άλλα τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ